Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viurà aquest cap de setmana les populars ‘Estores de Corpus’ dissenyades per artistes i per cinc entitats que compleixen l’aniversari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/08/2023 12:58:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESTORES DE CORPUS ASSOCIACIOBlanes viurà aquest cap de setmana les populars ‘Estores de Corpus’ dissenyades per artistes i per cinc entitats que compleixen l’aniversari

De les 17 creacions florals que lluiran diumenge, n’hi ha cinc dedicades a l’AFIC, l’Esbart Joaquim Ruyra, la Colla Gegantera, la Colla de Diables i Rialles

El proper cap de setmana Blanes viurà una tradició a cavall entre els actes populars i la religió: les aromàtiques ‘Estores de Corpus’ que tornaran a copsar l’interès de blanencs i blanenques, així com de tothom qui visiti el municipi aquests dies. Dissabte amb els primers preparatius a peu de carrer i diumenge amb la confecció final.Imatges d'Arxiu - Estores de Corpus 2019
S’encarrega d’organitzar-ho l’Associació Estores de Raval amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la Federació Catalana de Catifaires a la qual pertany l’entitat blanenca. Les originals composicions es podran gaudir formant un circuit al nucli històric de la ciutat on comença la Costa Brava.Són els Carrers Nou, Ample, i Raval Sud, així com a la Plaça Mossèn Joan Quer que condueix a l’Església Santa Maria. L’únic espai on no n’hi haurà en relació a d’altres anys és a l’entrada de l’Església, igual que tampoc es va fer l’any passat. Aquest recorregut lluirà de nou amb tota la seva intensitat a partir de diumenge al migdia quan s’acabin de confeccionar, amb un esclat de colors i aromes de la primavera que està a punt de retirar-se.

Un total de 17 estores florals, 5 d’elles dedicades a aniversaris d’entitats

Aquest any hi haurà un total de 17 estores florals, i la novetat respecte anteriors edicions és que 5 d’elles estan dedicades a sengles aniversaris que compleixen diverses entitats del municipi. S’han encarregat de fer el disseny cadascuna d’elles, i també seran els i les seves membres –amb la sempre benvinguda ajuda de voluntaris i voluntàries- qui les confeccionin diumenge al matí.Les cinc entitats que contribuiran a la tradició de les Estores de Corpus són l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC), que compleix 50 anys dels Premis Quillat; l’Esbart Joaquim Ruyra, que fa 60 anys; la Colla Gegantera, que n’ha complert 30; la Colla de Diables Sa Forcanera (la més ‘jove’, perquè fa 20 anys) i Rialles Blanes, que n’ha fet 40.La 12 estores restants les han dissenyat i confeccionaran diversos artistes de Blanes, així com un col·lectiu que ha volgut afegir-se amb la seva aportació a aquesta manifestació d’Art Efímer. Així, es comptarà amb Teresa Llorens, Judit Escayola, Alèxia Tarrés, Susanna Martín, Ma Àngels Maresma, l’AMPA del Col·legi Cor de Maria, Ana Laura Castro i Juanjo Bayon –que compartiran el mateix espai-, Laura Carrillo, Andrea Flores, Víctor Catalan i Sara Izquierdo –que també s’encarregaran de fer una mateixa estora entre tots dos-, Joel Ristol i Sergi Ros. Val a dir que la majoria ja fa anys que contribueixen cada any a aquest esdeveniment.

Procés de confecció de les Estores de Corpus de Blanes

Pel que fa al procés de confecció que se seguirà aquest cap de setmana, dissabte a la tarda s’iniciarà el procés de desfullar les flors naturals que serveixen de matèria prima, i simultàniament es començarà a dibuixar al terra dels carrers llevat del Carrer Ample, que es reserva per a l’endemà. Diumenge a les 7 del matí es repartirà el material distribuït a les catifes i començarà la confecció, on participen les mans de desenes de voluntaris i voluntàries.Cap al migdia totes les catifes s’espera que estiguin enllestides perquè tothom qui vulgui les visiti fent el recorregut que vulgui arreu dels carrers del nucli històric de Blanes. Tota aquesta feinada culminarà i donarà més sentit que mai a la definició d’art efímer cap a ¾ de 8 del vespre, quan un cop acabada la missa de 7 comenci la Processó de Corpus.Data de realització: 06/08/2023 | Data de la darrera actualització: 06/08/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300