Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Centenars de persones visiten les populars ‘Estores de Corpus’ de Blanes fetes amb més de 20.000 flors


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/12/2023 09:54:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESTORES DE CORPUS ASSOCIACIOCentenars de persones visiten les populars ‘Estores de Corpus’ de Blanes fetes amb més de 20.000 flors

Organitzat per l’Associació d’Estores de Raval, el nucli històric ha bullit d’activitat diumenge amb la confecció de les creacions d’artistes blanencs i cinc entitats que celebren aniversaris

Aquest cap de setmana el nucli històric de la ciutat on comença la Costa Brava ha allotjat un dels esdeveniments que es viu amb més intensitat coincidint amb aquesta època de l’any. Són les populars i aromàtiques Estores de Corpus que des de fa dècades s’encarreguen d’organitzar l’Associació d’Estores de Raval de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i una pila de voluntariat.Mesuren un quilòmetre de recorregut, i l’entitat que encapçala l’organització fa molt de temps que va recuperar la tradició en la història del temps. Si bé la gaudeixen principalment els blanencs i blanenques, cada any que es perpetua es compten per centenars els visitants que també les gaudeixen. Inclús ocasionalment també s’afegeixen amb les voluntàries i voluntaris que omplen els dissenys de les estores.El recorregut que segueixen les estores es va variar fa pocs anys, enllaçant millor els barris de Raval i de Dintre Vila, propiciant que es puguin admirar molt millor que temps enrere. Així doncs, baixen de la Plaça de l’Església pel Carrer Nou; omplen d’art, color i aromes un tram del Carrer Ample, continuen per Raval Nord i pugen per la Plaça Mossèn Quer.Diumenge l’activitat va començar a primera hora del matí, i aviat tots aquests carrers es van omplir de centenars de mans que s’afanyaven a confeccionar les aromàtiques estores. Mans de totes les mides i edats: des dels més petits –els qui més gaudeixen de l’experiència, sempre inquiets i bulliciosos- fins l’empenta de la gent jove per acabar amb les expertes mans de les veteranes i veterans, que saben molt bé com cal fer les coses.

Dissenys d’artistes blanencs i d’entitats que celebren el seu aniversari

En aquesta nova edició s’han confeccionat un total de 17 estores florals, i la novetat respecte anteriors experiències ha estat que 5 d’aquestes catifes han estat dedicades a sengles aniversaris que han complert o compliran entre aquest 2023 i el 2022 diverses entitats blanenques. Han estat els seus membres els qui s’han encarregat de dissenyar i omplir les respectives estores commemoratives dels seus anys d’existència.
Aquestes cinc entitats han estat l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC), que compleix els 50 anys del Concurs Internacional Trofeu Quillat; l’Esbart Joaquim Ruyra, que durant aquest any celebra 60 anys de vida; la Colla Gegantera de Blanes, que l’any 2022 va viure amb prou intensitat les seves tres dècades omplint de gegants, gegantons i cap grossos els carrers de la ciutat; l’Associació Rialles de Blanes, que ha complert els 40 anys; i finalment la Colla de Diables Sa Forcanera, la més ‘jove’, perquè aquest 2023 celebra el 20è aniversari.La 12 estores restants les han dissenyat i confeccionaran diversos artistes de Blanes, així com un col·lectiu que ha volgut afegir-se amb la seva aportació a aquesta manifestació d’Art Efímer. Han estat Teresa Llorens, Judit Escayola, Alèxia Tarrés, Susanna Martín, Ma Àngels Maresma, l’AMPA del Col·legi Cor de Maria, Ana Laura Castro i Juanjo Bayon –que han compartit estora-, Laura Carrillo, Andrea Flores, Víctor Catalan i Sara Izquierdo –que també l’han creat a quatre mans-, Joel Ristol i Sergi Ros. La majoria d’elles i ells ja fa anys que contribueixen cada any a aquest esdeveniment.Membres de l'Associació d'Estores de Raval amb
l'alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz
A tall anecdòtic, val a dir que en aquesta nova edició l’entusiasme amb què es van prendre la tasca de confecció els i les responsables de les diferents creacions va provocar que les estores s’enllestissin, en general, molt abans del què sol ser habitual. També és remarcable la presència dels dos gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina, que es van plantar davant la catifa de l’entitat. Entre els visitants que van acostar-se per admirar les estores s’hi van comptar l’alcalde i el regidor de Cultura en funcions, Àngel Canosa i Albert Sanz, que van aplegar-se per una fotografia de grup amb els i les membres de l’Associació d’Estores de Raval.

20.000 flors i centenars de quilos de diferent tipus de material

Per a la confecció de les estores d’enguany, l’associació ha emprat més de 20.000 flors, i centenars de quilos de diferent material natural. Les flors són clavells de diferents colors, dels quals se n’aprofita tot: la tija, el capoll i els pètals. Altres materials han estat la clova de pinyó, carbonat calci, podrit de castanyer (és a dir: terra vegetal), així com bruc i flocs tenyides de diferents colors.Tal com explica la presidenta de l’Associació d’Estores de Raval de Blanes, Roser Divison, per poder complir amb aquesta nostrada tradició ja fa mesos que es van encetar els preparatius previs. S’han de cercar els i les artistes que volen participar-hi, així com les entitats que és possible que també vulguin fer-ho per algun motiu destacat, que sol ser la commemoració d’un aniversari.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/12/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300