Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de mig miler de persones omplen la Ciutat Esportiva pel 24è Homenatge a la Gent Gran de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/12/2023 08:52:30 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

gent granMés de mig miler de persones omplen la Ciutat Esportiva pel 24è Homenatge a la Gent Gran de Blanes

La festa ha inclòs el lliurament de reconeixements als expresidents dels dos casals, Josep Lluís Merino i Agapito Barberà, així com als matrimonis que celebren les Noces d’Or

La Ciutat Esportiva Blanes ha estat aquest passat diumenge l’escenari on s’ha acollit el 24è Homenatge a la Gent Gran, recuperant d’aquesta manera una activitat que sempre ha estat reclamada per part d’aquest públic concret. L’any passat encara no es va recuperar, d’ençà que al 2019 s’havia celebrat l’última edició, i aquest 2023 ha tornat canviant l’habitual ubicació al centre del municipi, traslladant-se a les instal·lacions esportives de Mas Cuní.24è Homenatge a la Gent Gran, diumenge a la tarda
Més de mig miler de persones han participat en aquesta edició, un esdeveniment tradicional, a punt d’arribar primer quart de segle de vida, que enllaça amb la història pretèrita del municipi, quan es feia l’‘Homenaje a la Vejez’. Com ha estat habitual aquests anys, se n’ha encarregat d’organitzar-ho el Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Cívic Benet Ribas i l’Associació de Pre-Jubilats i Pensionistes de la Casa del Mar.Pau Murner, el mestre de cerimònies de la festa, en la macro-selfie
del final de l'acte
D’altra banda, també s’ha comptat amb el suport de l’Associació del Voluntariat Blanenc, de l’actor blanenc Pau Murner -repetint novament la seva funció com a Mestre de Cerimònies, així com del fotògraf Herminio Martino. L’objectiu, una vegada més, no és altre que fer un reconeixement a tota la gent gran de Blanes que, amb el seu esforç i treball des dels diferents àmbits, ha contribuït en la història i la vida social del municipi.

Un esdeveniment protagonitzat per la gent gran de Blanes

L’esdeveniment està enfocat perquè la gent gran de Blanes sigui la protagonista absoluta des de tots els punts de vista. En els seus inicis els espectacles musicals van anar a càrrec de grups i cantants professionals, però aviat van ser rellevats pels mateixos membres de les entitats de gent gran, que van desplegar les seves arts escèniques durant prop de dues hores.

Tres de les actuacions que van haver a la festa:
ball modern, sevillanes i havaneres
Així, primer es va fer la Desfilada de Vestits de Paper seguida per Aerodance, Balls en línia, Sardanes, Ball Modern, Sevillanes i la novetat d’enguany, Havaneres. El mestre de cerimònies va ser l’actor blanenc Pau Murner, qui va saber donar-li el seu punt afegit d’animació a la festa, comptant amb la complicitat dels i les assistents. L’acte el van encapçalar l’alcalde i la tinenta d’alcalde d’Acció Social en funcions, Àngel Canosa i Marina Vall·llosada, acompanyats d’altres membres del consistori.


Reconeixements als matrimonis que celebren les Noces d’Or

Després de les actuacions, va venir un dels plats forts de la vetllada que mai no falta en l’Homenatge a la Gent Gran de Blanes, amb el lliurament d’un reconeixement especial en forma de placa commemorativa a diverses parelles que durant aquest 2019 compleixen els 50 anys de casats, les Noces d’Or. En aquesta ocasió han estat sis parelles, formades per:
  § Benita Magí Bayé i Lluís Pi Albareda
  § Manuela Torres Cubero i Rafael Toledo Fernández
  § Maria Barquero Rodríguez i Manuel García Galván
  § Maria del Carmen Tremoleda Massachs i Juan Casas Torruella
  § Ramona Marcó Cuní i Francesc Silva Domínguez
  § Maria Ruano Sala i Antonio Paul Martin


Fotografia de grup dels matrimonis que han complert les Noces d'Or
Reconeixements Especials als expresidents dels Casals de Gent Gran

Tot seguit, es van lliurar sengles obsequis a les entitats que han col·laborat en l’organització de l’homenatge d’aquest 2023: el Casal Cívic Benet Ribas, presidit per Miquel Clavero; la Llar de Jubilats de la Casa del Mar, presidit per Carmen Gómez, i l’Associació del Voluntariat Blanenc, que presideix Carme Cadenas. També es va lliurar un reconeixement al fotògraf Herminio Martino qui, amb la seva tasca en cada nou Homenatge a la Gent Gran, contribueix a què tothom tingui un record gràfic de la festa.


De dalt a baix: Miquel Clavero (Casal Benet Ribas), Carmen Gómez (Casa del Mar),
Carme Cadenas (Voluntariat Blanenc) i Herminio Martino (fotògraf)
Llavors va arribar un altre moment molt emotiu, ja que es tractava de retre homenatge a dues persones que durant molt anys han contribuït a organitzar activitats, així com a mantenir vius els respectius Casals de Gent gran. D’una banda, a Josep Lluís Merino, expresident de l’Associació de Pensionistes i Jubilats; i de l’altra a l’Agapito Barberà, de la Casa del Mar. Se’ls va obsequiar amb una placa i un càlid aplaudiment per agrair la seva desinteressada tasca durant tants anys.
Josep Lluís Merino (expresident del Casal Benet Ribas) i Agapitó Barberà
(expresident Casa del Mar)
Per tancar l’Acte Institucional, es va adreçar a tots i totes les presents l’alcalde de Blanes en funcions, Àngel Canosa, qui es va sumar a l’agraïment per la suma d’esforços que havia fet possible recuperar una festa tan entranyable. Finalment, una fotografia de família de tots i totes les protagonistes de la festa, seguida per un berenar i un ball a càrrec de Franma, va posar punt i final a la celebració.
Parlament de l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa,
i Fotografia de Grup de totes les persones que van rebre un reconeixement
Després, a partir de les 8 del vespre, van començar a sortir els diferents busos per poder tornar a Blanes des de la Ciutat Esportiva, fent el viatge de tornada que ja s’havia fet des de primera hora de la tarda en sentit invers. El servei dels autobusos per enllaçar el centre de Blanes amb l’equipament esportiu, situat a la perifèria de la ciutat, s’ha fet de franc per facilitar que tothom pogués assistir, i anava inclòs als tiquets d’inscripcions –també gratuïtes- que calia fer per assistir a la festa.

Setmana pels Drets de les Persones Grans

Per últim, val a dir que aquest 2023 l’Homenatge a la Gent Gran ha significat el tret de sortida pel munt d’activitats que hi haurà durant tots aquets dies, amb motiu de la ‘Setmana pels Drets de les Persones Grans’. Continuen avui dilluns, i inclourà com un altre dels actes centrals amb la ‘Marxa pels Drets de les Persones Grans’ del proper dijous dia 15.

Agenda d’Activitats ‘Setmana pels Drets de les Persones Grans’ fins el 16 de juny: https://www.blanes.cat/docweb/agenda-2023-06-11-personesgransData de realització: 06/12/2023 | Data de la darrera actualització: 06/12/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300