Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El documental d’Isabel Coixet ‘El Sostre Groc’, sobre els abusos a l’Aula de Teatre de Lleida, tanca dijous el Cicle Gaudí de Cinema a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/13/2023 09:00:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesEl documental d’Isabel Coixet ‘El Sostre Groc’, sobre els abusos a l’Aula de Teatre de Lleida, tanca dijous el Cicle Gaudí de Cinema a Blanes

Es projectarà a les 8 del vespre al Teatre de Blanes, i clou una nova exitosa temporada organitzada amb l’Acadèmia del Cinema Català

Aquest dijous 15 de juny el Teatre de Blanes acollirà la darrera projecció de l’actual temporada del Cicle de Cinema Gaudí, que tindrà lloc a la seva hora habitual, les vuit del vespre. En aquesta ocasió, es tracta d’un documental dirigit per una de les cineastes catalanes més internacionals: Isabel Coixet que, una vegada més, aborda un tema intens i delicat.

‘El Sostre Groc’ tracta sobre la denúncia que un grup de nou dones va presentar l’any 2018 –un any després que esclatava el moviment #MeToo- contra dos dels seus professors de l’Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals comesos entre els anys 2001 i 2008, quan eren unes adolescents. Van tardar una dècada en donar aquest pas per por, per vergonya i també perquè van trigar molt temps a entendre i digerir el què els havia passat.


Fotogrames 'El Sostre Groc', d'Isabel Coixet, dijous vinent a les 20 h al Teatre de Blanes
La denúncia, per desgràcia, va arribar quan el cas ja havia prescrit i es va arxivar, però el què no sabien les nou víctimes és que malgrat tot , els seus testimonis van obrir una porta darrera la qual potser no estava tot perdut. El documental es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de San Sebastian, on es va cloure la projecció amb una ovació final i la platea dempeus.

Una denúncia fílmica als abusos sexuals

El treball d’Isabel Coixet va consistir en reunir les nou dones per intentar aconseguir que l’espectador es faci una idea de com de malament es van fer les coses a l’Aula de Teatre de Lleida. La directora utilitza dues eines principals per a la seva obra de no ficció: entrevistes on totes les víctimes van al gra i expliquen com els dos professors les manipulaven i es comportaven de manera inapropiada amb elles. També utilitza seqüències d’imatges d’arxiu, sovint en blanc i negre, que resulten encara més pertorbadores gràcies a la inquietant banda sonora de Chop Suey.El documental, doncs, és un crit de guerra contra els abusos, i un important pas en el procés de curació d’aquestes dones. Una reparació on –per desgràcia, una vegada més- la Justícia va brillar per la seva absència, ja que no va ser capaç de protegir a les nou víctimes: els delictes dels dos professors van acabar quedant impunes i tots dos han pogut seguir amb les seves vides sense cap problema.Per assistir a la projecció de ‘El Sostre Groc’ el dijous 15 de juny a les vuit del vespre, les entrades anticipades es poden adquirir presencialment de dimarts a divendres de 10 a 12’30 h, així com a la Taquilla del Teatre de Blanes una hora abans de l’inici. També es venen online: https://www.entrapolis.com/entrades/el-sostre-groc

Data de realització: 06/13/2023 | Data de la darrera actualització: 06/13/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300