Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra recuperarÓ les ‘Enramades de Corpus’, un Ball d’╚poca amb la Cobla MediterrÓnia dirigida per Marcel Casellas


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 06/16/2023 04:16:31 PM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

LOGOL’Esbart Joaquim Ruyra recuperarÓ les ‘Enramades de Corpus’, un Ball d’╚poca amb la Cobla MediterrÓnia dirigida per Marcel Casellas

SerÓ dissabte a 2/4 de 10 de la nit a la Plaša dels Dies Feiners, amb un bon grapat d’exdansaires i tothom que s’hi vulgui afegir, en un nou acte dels 60 Anys

DemÓ dissabte l’Esbart Joaquim Ruyra continua el cicle d’actes per commemorar el seu 60Ŕ aniversari amb un de prou singular. Es volen recuperar les ‘Enramades de la vuitena de Corpus’ que se celebraven a Blanes entre finals del segle XIX i principis del segle XX. S’anomenaven aixÝ perquŔ s’emmarcaven en el cicle festiu de primavera, una setmana mÚs tard que s’havien celebrat les estores de Corpus.

Es farÓ a la Plaša dels Dies Feiners aquest dissabte a partir de dos quarts de deu de la nit, i l’objectiu no Ús fer un ball d’exhibiciˇ, sinˇ que hi participi tothom qui tingui ganes d’assistir en un autŔntic ‘Ball d’╚poca’. La ballada es farÓ amb m˙sica en directe, la Cobla MediterrÓnia dirigida pel m˙sic i compositor Marcel Casellas, qui tambÚ farÓ les tasques de mestre de cerim˛nies.

La cobla i Marcel Casellas han preparat un repertori de balls on hi haurÓ clÓssics com valsos, polques, vals-jotes, fox, xotis, sardanes i havaneres que contribuiran a oferir una vetllada distesa i participativa. Tot plegat per rememorar l’Ŕpoca dels envelats, amb el tÝpic ball del fanalet, el ball de rams....

Per aquest motiu, es comptarÓ amb l’activa participaciˇ d’una bona colla d’exdansaires de l’Esbart Joaquim Ruyra que han estat assajant les darreres setmanes. D’altra banda, per˛, tothom que hi assisteixi estÓ convidat a participar-hi ballant, i fins i tot se’ls convida a anar-hi portant algun detall d’Ŕpoques pretŔrites, com ara un vano, un barret o un mantˇ d’aquells que portaven els nostres avantpassats. Una jornada l˙dica i entretinguda, com totes les que organitza l’Esbart Joaquim Ruyra.

Data de realitzaciˇ: 06/16/2023 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 06/16/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal | PolÝtica de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300