Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes acollirà demà dissabte el Ple d’Investidura del nou mandat 2023-2027


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/16/2023 09:01:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesEl Teatre de Blanes acollirà demà dissabte el Ple d’Investidura del nou mandat 2023-2027

La sessió començarà a les 12 del migdia, i serà tramesa en directe per TV La Selva i Ràdio Blanes

Demà dissabte el Teatre de Blanes viurà una jornada històrica, perquè l’acte institucional que s’hi acollirà marcarà l’inici d’un nou mandat a l’Ajuntament de Blanes, el del nou període del 2023 al 2027. És l’anomenat Ple d’Investidura, durant el qual prendran possessió del seu càrrec els i les 21 regidores i regidors que conformen el nou consistori blanenc, sorgit de les eleccions municipals del passat 28 de maig.

Tindrà lloc a partir de les 12 del migdia, amb entrada al públic lliure fins esgotar l’aforament del recinte. La sessió plenària també es podrà seguir a distància, en directe, a través de les retransmissions que es faran per TV La Selva i Ràdio Blanes; el primer al Canal 46 de la televisió convencional, la TDT; i el segon al 97.7 de la FM. D’igual manera, el ple s’emetrà en streaming pels webs de TV La Selva i de les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes.Façana Ajuntament de Blanes en una imatge d'arxiu
En el futur mandat gairebé s’ha doblat el nombre de forces polítiques que hi haurà representades a l’hemicicle municipal, ja que se’n comptaran un total de 9 respecte les 5 que hi havia al principi de l’actual període a punt d’acabar-se. Són PSC (6 regidors i regidores), ERC (4 regidors i regidores), BECP (3 regidors i regidores) i JxB (també compta amb 3 regidors i regidores).

Les cinc forces polítiques restants estan representades cadascuna d’elles amb un sol regidor o regidora, són PP, VOX, Grup Blanes, CUP i Blanes, Sí. Durant el ple municipal de demà dissabte es proclamarà el nou alcalde, amb dues possibilitats a tenir en compte. Una d’elles és que ho sigui Jordi Hernández, cap de llista del PSC, la candidatura que va obtenir el major nombre de regidors i regidores el 28-M.

L’altra opció seria que es proclamés alcalde algun altre candidat/candidata de les vuit restants forces polítiques que obtingués suficients vots per arribar a sumar majoria absoluta. A l’Ajuntament de Blanes, al haver 21 representants, la majoria absoluta està situada en els 11 regidors i regidores. Una altra qüestió serà si el grup polític que encapçali l’Alcaldia governarà en solitari o, del contrari, ho farà havent pactat amb alguna altra força política. Un extrem que, pel què ha sortit publicat aquestes darreres hores, és el més probable.Data de realització: 06/16/2023 | Data de la darrera actualització: 06/16/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300