Noticia publicada a la web el 06/20/2023 11:11:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
La II Jornada Gastronòmica al Mercat de Mas Enlaire de Blanes serveix més de 3.000 tastets a preus populars en un ambient festiu
La mostra ha inclòs un servei de Canguratge amb jocs tradicionals i activitats, molt ben valorat per tenir entretinguda la mainada
Per segon cap de setmana consecutiu, el públic de Blanes i poblacions de la rodalia a qui els agrada el tapeo han pogut participar sense moure’s del seu municipi en un esdeveniment on aquest era un dels centres d’interès. Es tractava de la II Jornada Gastronòmica del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, que va tenir lloc durant la tarda-vespre de dissabte.
Mercat d'Abastaments de Mas Enlaire, dissabte Igual que ja va passar en la primera edició del mes de novembre, aquesta segona experiència ha significat un nou èxit de públic que ha pogut tastar diverses exquisideses a base de productes kilòmetre 0, que es poden trobar en aquest recinte situat a dos passos del nucli històric de la ciutat. La mostra es va encetar a les set de la tarda i es va allargar fins les onze de la nit, repetint la bona acollida de públic de la primera vegada i, sobretot, l’ambient festiu que la va envoltar.
La II Jornada Gastronòmica l’ha organitzat Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire i pel Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat, amb l’experiència del Temps per Cures. L’èxit de l’experiència, que es considera plenament consolidada, ha fet decidir a donar-li una periodicitat fixa. Per això a partir d’ara n’hi haurà quatre al llarg de l’any: al febrer, al juny, al setembre i al desembre.
Més de 3.000 tastets de productes locals i del mercat
Durant la II Jornada Gastronòmica es van arribar a degustar més de 3.000 tapes confeccionades majoritàriament pels responsables de les parades del mercat, així com per empreses i establiments de restauració de Blanes que també han col·laborat en l’experiència. Hi havia exquisideses preparades per xarcuteries i peixateries passant pels què també van confeccionar les parades que venen llegums seques, fruits secs, carns selectes i formatges, entre d’altres.
L’objectiu de la II Jornada Gastronòmica de Blanes al Mercat de Mas Enlaire es considera plenament assolit una vegada més. I és que del què es tracta és d’enfortir i dinamitzar el teixit econòmic local del municipi, i molt especialment el sector del comerç urbà. En aquest sentit, el Mercat d’Abastaments és un nexe comercial indiscutible entre el nucli històric urbà i el nou eix comercial del Pla Parcial Costa Brava, a cavall entre diversos barris de la perifèria de la població que cada vegada s’apropen més.
L’animació i l’anar i venir de la gent entre les parades del mercat on es podien degustar els tastets- va ser constant, a la recerca d’algun entreteniment culinari acompanyat de cava, vi, refrescos o el què més li vingués de gust. Hi havia exquisideses preparades per xarcuteries i peixateries fins a parades que venen llegums seques, passant per fruits secs, carns selectes i formatges, entre d’altres.
Els establiments del mercat que han participat són: Hortalisses Mas Martí, Cafeteria Mercat Blanes, Carns Selectes Loli, Carnisseria Polleria i Xarcuteria Albert, Llaminadures Anna, Xarcuteria i Formatgeria Dolores Jiménez, Margarita Xarcuteria, Josep Bassols Carnisseria Xarcuteria, Peixateria Rafel i Carmen, així com Peixateria Roca Vidal.Per completar l’oferta gastronòmica es va comptar amb la col·laboració de Cervesa Marina, Cava Laviret, Cava Ses Vernes, Vinàlium, El Cep i els tastets que també va confeccionar l’establiment gastronòmic La Balma. La mostra va oferir tot això i molt més servit a preus populars: els tiquets pels tastets i begudes anaven des de 1€ el més barat fins els 4€ el de cost més elevat.
Servei de Canguratge pels infants de 3 a 12 anys
La II Jornada Gastronòmica del Mercat de Mas Enlaire ha inclòs un al·licient afegit especialment apreciat per la canalla, però també pels seus familiars, que van poder gaudir de la mostra mentre els infants també estaven entretinguts i també passaven una bona estona. Es tractava del servei de canguratge gratuït per a nenes i nens de 3 a 12 anys d’edat que es va oferir coincidint amb la mostra de tastets.
Controlat per monitors i monitores que tenien cura de la canalla, el servei de canguratge estava situat al recinte exterior del Mercat de Mas Enlaire, a tocar de la sortida que dóna a l’Avinguda de la Pau. Allí s’hi van instal·lar dues carpes on es podia participar en activitats vinculades als productes del mercat, així com jocs tradicionals, engrescats per tot un expert en la matèria: l’animador infantil Gil Ratataplam, a qui el públic de Blanes ja coneix d’anteriors ocasions.