Noticia publicada a la web el 06/20/2023 01:39:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !
El 13è Sopar Solidari Blanes-Dapaong (Togo) aplega 230 persones dissabte al barri d’Els Pins
Es va presentar el projecte de beques de l’escola de Togo, i els parlaments els va tancar l’alcalde, Jordi Hernández, en un dels primers actes que ha encapçalat després de ser investit
El popular barri d’Els Pins de Blanes va acollir dissabte el no menys tradicional Sopar Solidari amb Sant Pau de Dapaong (Togo), superant de per l’assistència assolida l’any passat. Si al 2022 van voltar les 200 persones, aquest 2023 han estat 230 els i les assistents a l’esdeveniment que s’acull a la placeta que hi ha darrera la Parròquia Sagrada Família, coneguda popularment com la ‘Placeta de Dapaong’.
13è Sopar Solidari Blanes amb Dapaong, dissabte a la nit Igual que en les anteriors edicions, la vetllada va començar amb una missa concelebrada a la Parròquia Sagrada Família dels Pins on, a banda del rector d’aquesta església –Mossèn Josep Perich-, també la va oficiar un convidat d’excepció. Es tractava de Mossèn Joan Baptiste Kamman, capellà nadiu de Dapaong.
Josep Perich i Jean Baptiste Kamman durant el Sopar Solidari Posteriorment, l’acte va continuar a l’exterior de la Parròquia Sagrada Família, a la Placeta de Dapaong on un bon grapat de voluntàries i voluntaris ja s’havien encarregat de parar taula i disposar tot el necessari per l’esdeveniment. Abans de res, però, es va comptar de nou amb una participació estel·lar: la soprano Karol Luque. Una cantant molt estimada a Blanes, no tan sols per la seva poderosa veu, sinó també per la seva gran humanitat.
Projecte de Beques ‘Llavors de Futur’
L’objectiu del 13è Sopar Solidari Blanes-Dapaong (Togo) ha estat d’una banda fer difusió del destacat projecte de cooperació que s’està duent a terme en aquesta localitat africana de Togo des de fa tants anys. D’altra banda, es van recollir fons econòmics pel projecte solidari que es va engegar l’any 2008 amb el procés d’apropament i coneixença de la Parròquia de Santa Mònica, situada als suburbis de Dapaong.
Qui llavors era mossèn Ramon Bosch, missioner olotí amb 40 anys d’estada a la zona, esperava un altre reforç d’un convilatà d’Olot, el jove mossèn Joan Soler. Van ser ells dos qui van promoure l’inici d’una nova parròquia, Sant Pau de Dapagong, per acollir feligresos del barri de Nassable, així com de vuit comunitats veïnes. De manera paral·lela, es va constituir la Comissió d’Agermanament Blanes-Dapaong amb l’objectiu de valorar les necessitats de la comunitat de la localitat africana i organitzar accions solidàries per ajudar en la consolidació del projecte, que ha anat afegint nous avenços.
Joan Soler (missioner) i Jean Baptiste Kamman Fa set anys es va decidir concentrar tos els esforços en la construcció d’una nova escola pública que permetés als alumnes sense recursos poder seguir estudiant. En l’actualitat, l’escola institut ja allotja 750 alumnes, i ara del què es tracta és de poder aconseguir el màxim nombre de beques possible per garantir-los els estudis durant la seva vida acadèmica. Per fer-ho es demana que s’apadrini un noi o una noia de l’escola, en el projecte ‘Beques – Llavors de Futur’.
El què veritablement seria important és assolir l’apadrinament durant aquests anys per garantir la consecució dels objectius que es plantegen. Un dels mitjans per reunir diners és aquest sopar popular al preu de 10 € cada tiquet, que fa una aportació prou a tenir en compte perquè el projecte continuï sent una realitat.
Un dels primers actes públics encapçalat per l’alcalde Jordi Hernández
De tot això se’n va parlar a la segona part de la vetllada, després que es va poder compartir un sopar popular preparat per l’exèrcit de voluntàries i voluntaris que van estar anant a munt i a vall tota l’estona sense perdre ni un sol moment el somriure als llavis. Primer preparant el sopar i parant taula, després servint-lo i per últim recollint-ho tot.
L'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, durant el Sopar Solidari amb Dapaong El sopar, com ha esdevingut habitual, va ser a base de botifarra a la brasa amb seques i pa amb tomàquet, reblat amb xíndria i un gotet de rom cremat. Tot plegat cuinat i preparat in situ. Un intent torn de parlaments durant el qual es van donar totes les dades del projecte va servir per posar punt i final al sopar popular. Entre els assistents es va comptar amb l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández.
De fet ha estat un dels primers actes públics que ha encapçalat després que tot just feia unes hores, dissabte al migdia, havia estat investit com a batlle del municipi. Jordi Hernández va agrair la generositat de totes les persones implicades en el projecte, i sobretot del voluntariat que una vegada més ha fet possible l’exitosa vetllada que –tal com va recordar- s’estava celebrant al seu barri, el d’Els Pins.
Comissió Organitzadora del Sopar Solidari amb Dapaong En el torn de parlaments que va dirigir Josep Muñoz, de la Comissió d’Agermanament, també va intervenir el mossèn de Dapaong Jean Baptiste Kamman, així com Joan Soler, el missioner que va encetar el projecte fa tants anys, qui va fer gala del seu sempre encomanadís entusiasme. Altres membres de la comissió que també es van adreçar a tothom van ser Marta Hernández, Montserrat Moraleda, Rosa Riba, la Pepita i la Montse –les més veteranes-, així com Rafa Sánchez.
Tampoc no van faltar els dos rectors de les parròquies de Blanes: Mossèn Josep Perich –rector de la Sagrada Família i Santa Teresa- i Mossèn Enric Roura –rector de la Parròquia Santa Maria-, que també es van afegir als elogis per la impecable organització. A l’hora dels agraïments, també es va incloure les col·laboracions de Karol Luque, Pastisseria Gallostra, MGF Gestions i l’equipament de so de Pere Viñas.
Per últim, val a dir que una altra de les persones a qui es va agrair la seva implicació va ser Esteve Givernau, qui fa pocs mesos va rellevat Rosa Riba en la presidència de l’Associació de Veïns d’Els Pins.