Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aquest estiu, ‘Blanes Arran del Plat’, amb Showcookings gratuïts de receptes blanenques de cuina marinera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/21/2023 01:51:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOAquest estiu, ‘Blanes Arran del Plat’, amb Showcookings gratuïts de receptes blanenques de cuina marinera

Es faran 12 tallers a partir del 28 de juny i fins a finals d’agost, i és la continuació de les accions del projecte GALP Costa Brava impulsat per l’Ajuntament de Blanes i altres institucions

Un dels indiscutibles atractius turístics de Blanes és la seva gastronomia d’arrels marineres, amb l’ingredient afegit de qualitat que el peix que es cuina aquí, on comença la Costa Brava, és el producte km 0 fresc que es pot comprar diàriament a la Confraria de Pescadors. L’any passat ja es va fer un primer pas en aquesta línia de promoure el consum de peix de proximitat i l’apropament del món local pesquer a la ciutadania.Showcooking i Tastets a la Confraria de Pescadors amb motiu
presentació conclusions GALP 2022
Ara se’n fa un altre encara més decidit amb noves accions que donen continuïtat al projecte GALP Costa Brava organitzat i dinamitzat pel Departament de Promoció de la Ciutat, amb el suport d’altres departaments i institucions. Endegat l’any 2022 amb les primeres activitats, aquest 2023 s’han organitzat sis accions més sota el nom de ‘Blanes Arran del Plat’, entroncant amb la marca ‘Blanes Arran del Mar’ de la qual en forma part igualment, com element d’identitat blanenc. Una d’aquestes accions està ben a punt de posar-se en marxa.

‘Blanes Arran del Plat’, tallers de cuina marinera gratuïts al port

A partir del proper 28 de juny, i al llarg dels dos mesos següents, s’han organitzat un total de 12 Showcookings gratuïts: ‘Blanes Arran del Plat’. Són tallers de cuina marinera que s’allotjaran a l’Aula Gastronòmica Grenyal, ubicada a l’edifici de la Confraria de Pescadors de Blanes. L’actuació està adreçada al turisme familiar, per compartir entre els diferents membres, amb l’objectiu de donar a conèixer diverses receptes de cuina que tenen el peix com a principal element.Són alguns dels plats de cuina que es van recollir a l’estudi ‘Recerca sobre el consum i els hàbits alimentaris al voltant del peix a Blanes’, que va formar part de la primera part del projecte GALP 2022. Els tallers els impartiran professionals del món de la pesca, homes i dones lligades tant a la venda com a la pesca del peix fresc que s’ofereix a la Confraria de Pescadors.

Totes les sessions de ‘Blanes Arran del Plat’ es fan amb el mateix horari: de 18 a 20 h, i s’han distribuït al llarg de diverses setmanes dels mesos de juliol i agost, amb arrencada la setmana vinent, el dimecres 28 de juny. Les persones que participin als tallers no tan sols aprendran a cuinar un plat de cuina marinera. També coneixeran els aspectes més destacats i positius per a la salut que tenen els plats que primer aprendran a preparar i, acabada cada sessió, podran tastar i comprovar el seu gust acompanyat d’un dels caves que es fan a Blanes: Ses Vernes.Pel que fa a les exquisideses que s’aprendran a cuinar, hi ha des de suquet d’anxova fins a cargols amb escamarlans, passat per rap a la cassola, rossejat com es feia abans o bé suquet de peix, el més típic dels plats mariners on l’ingredient central va a gust del consumidor. La inscripció és gratuïta, i cal fer-la a través de l’enllaç https://www.grenyal.com/arran-del-plattaller-showcooking-de-cuina-marinera/

Dia
Cuiner/Cuinera

Plat
Dimecres 28 JunyJoan Mas Carmona
Barca ‘Tio Roig’
Cassola de Fideus i Sèpia
Dimecres 5 JuliolJoaquim Torres ‘Butza’
Barca ‘Estelada’
Rap a la Cassola
Dijous 6 JuliolAnna Bozzano
‘Peix al Plat’
Suquet d’Anxova
Dimecres 12 JuliolAnna Bozzano
‘Peix al Plat’
Rossejat com es feia abans
Dijous 13 JuliolAnna Bozzano
‘Peix al Plat’
Escabetx peix segons mercat
Dimecres 19 JuliolAnna Bozzano
‘Peix al Plat’
Rap a la Cassola
Dimecres 2 AgostJoaquim Torres ‘Butza’
Barca ‘Estelada’
Cargols amb Escamarlans
Dimecres 9 AgostIris Triola
Barca ‘Família León’
Suquet de Peix
Dijous 10 AgostFrancisco Guzman
‘Rubio, Capitan Rojo’
Cassola de Fideus i Sèpia
Dimecres 16 AgostIris Triola
Barca ‘Família León’
Cargols amb Escamarlans
Dimecres 23 AgostJoan Mas Carmona
Barca ‘Tio Roig’
Bastina amb Patates
Dijous 24 AgostFrancisco Guzman
‘Rubio, Capitan Rojo’
Suquet d’Anxova

Resta d’Accions ‘Blanes Arran del Plat’ – GALP 2023

Pel que fa a les accions restants en què s’està treballant, formant part de la segona part del GALP Costa Brava ‘Blanes Arran del Plat’ són cinc: la filmació d’un documental de divulgació de la realitat marítima pesquera; l’edició d’un receptari de cuina; l’apropament i col·laboració del sector de la restauració i el sector comercial de venda de peix; un Dossier Pedagògic per a les escoles de Blanes; i la presentació dels resultats d’aquesta segona fase del projecte.

El projecte GALP 2023 està organitzat i dinamitzat pel Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Arxiu Municipal, la Confraria de Pescadors i el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP Costa Brava). Està cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la pesca, l’Ajuntament de Blanes i el Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/21/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300