Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viurà divendres la Revetlla Popular de Sant Joan amb l’habitual intensitat al Passeig de Mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/21/2023 12:35:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

RevetllaSantJoanBlanes viurà divendres la Revetlla Popular de Sant Joan amb l’habitual intensitat al Passeig de Mar

Enguany la Flama del Canigó es distribueix a la Selva des de Blanes, i també hi haurà Música, Tallers Infantils, Mostra de Gegantons, l’Encesa de la Foguera i un Sopar Popular

Una vegada més, sobretot després que l’any passat es va poder recuperar la tradició, Blanes viurà divendres una Revetlla Popular de Sant Joan centrada en diverses activitats al Passeig de Mar. A partir d’1/4 de 5 de la tarda i fins les 4 de la matinada diverses entitats culturals i juvenils del municipi, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, diverses empreses i serveis blanencs, s’han encarregat que l’assenyalada celebració torni a ser tan sonada i nostrada com sempre.Imatges d'Arxiu: Revetlla Sant Joan 2022
Perquè així sigui hi ha quatre entitats principalment implicades, amb el suport d’altres associacions i col·lectius blanencs. Així, hi són la Colla de Diables Sa Forcanera, la Colla Gegantera de Blanes, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa i Òmnium Cultural de la Selva Marítima. Entre les entitats que també hi col·laboren s’hi compten la Coral Solstici i un bon grapat de voluntàries i voluntaris sense els quals tampoc no seria possible.

Blanes, punt de distribució comarcal de La Flama del Canig

L’activitat s’encetarà a ¼ de 5 de la tarda, amb la rebuda de la Flama del Canigó al Carrer Ample i la seva arribada al Passeig de Mar. Organitzat per Òmnium Cultural de la Selva Marítima, aquest 2023 l’activitat compta amb una singularitat afegida: Blanes actua com a punt de distribució comarcal de La Flama, el foc de la llengua, de manera que serà des d’aquí des d’on es repartirà a diversos municipis selvatans. En d’altres paraules: Blanes és amfitriona de la flama.La rebuda de la flama es completarà amb la lectura del ‘Manifest de Sant Joan’ i l’entrega de ‘La Flameta’, en al·lusió a la Flama del Canigó que caracteritza als Països Catalans la Nit de Sant Joan. ‘La Flameta’ és un reconeixement que s’entrega a una entitat o col·lectiu del municipi que hagi destacat en especial per la seva tasca al llarg de tot l’any arreu de Blanes, contribuint així a la difusió i la projecció exterior de la vila.

Activitats Infantils, Música, Sopar Popular i Concerts de Nit

L’activitat continuarà amb l’actuació de la Coral Solstici de Blanes, seguida per Tallers Infantils a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera, i una Mostra de Gegantons de la Colla de Gegants de Blanes. A les 8 del vespre, quan la nit de revetlla ja té ganes d’esclatar, arriba un dels moments culminants de la festa blanenca: l’encesa de la foguera amb els Diables.Mentrestant, l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa ja farà estona que haurà començat els preparatius pel Sopar Popular que hi haurà davant del Banc dels Músics del Passeig de Mar, al costat del Monument al Sardanista. La venda anticipada de tiquets es fa al preu de 10€ al Bar Rafel, i l’àpat és a base de botifarra o broquetes vegetarianes, pa de pagès, mongeta blanca, vi, aigua, i dos dels elements que no han de faltar mai en una revetlla: coca i cava.Després, a partir de les 11 de la nit, l’activitat festiva continuarà amb una completa nit de concerts que inclourà l’actuació de dos grups: els Xiclet i The Say Tones, reblat tot plegat amb una sessió de DJ Hochi. Com sol passar les nits de revetlla, l’animació s’allargarà fins les quatre de la matinada.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/21/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300