Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà el Dia de l’Orgull LGTBI+ amb diverses activitats del 28 de juny a l’1 de juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/23/2023 02:14:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera_LGTBBlanes celebrarà el Dia de l’Orgull LGTBI+ amb diverses activitats del 28 de juny a l’1 de juliol

Coincidint amb el Dia Mundial del 28 de Juny es llegirà un manifest institucional a les 12’30 h, i es faran ‘Monólogos Poligoneros’ dissabte a 2/4 de 9 de la nit al Centre Cultural Els Padrets

Des de fa temps, un dels dies que a Blanes se celebra amb especial intensitat és el què s’escau dimecres vinent, 28 de juny, el Dia de l’Orgull LGTBI+ Per aquest motiu, l’Àrea d’Acció Social i el Servei de Polítiques d’Igualtat del consistori blanenc han preparat diverses activitats per seguir reivindicant que cap persona no s’ha d’amagar del què és i sent, sigui quin sigui el seu sexe biològic, orientació sexoafectiva, identitat sexual o rol de gènere.Imatges d'Arxiu: Pancarta Dia de l'Orgull LGBTI+
La commemoració d’aquest dia internacional va sorgir a la dècada dels anys 70 per plantar cara als mecanismes del sistema tradicionalista contra els qui es ‘desvien’ de la mal anomenada ‘heteronomativitat’. Avui dia cal seguir reivindicant el què fa 50 anys ja es demanava. Es tracta, doncs, de reafirmar el sentiment d’orgull sobre les identitats i orientacions sexuals i de gènere tradicionalment reprimides.

Activitats amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI+

El cicle commemoratiu s’allargarà pràcticament durant tota la setmana, a partir del 26 de juny, i s’allargarà fins el dissabte 1 de juliol. Dilluns la primera activitat tindrà lloc a les 7 del vespre al Casal La Cooperativa, on es projectaran curtmetratges que giren al voltant de temàtiques vinculades a la lluita pels drets lgtbi+, seguides per un col·loqui.

L’endemà dimarts a les 6 de la tarda la Biblioteca Comarcal acollirà la projecció i col·loqui del documental ‘Tabús LGTBI+’ sobre diferents experiències vivencials del col·lectiu. El dia central de la celebració, el dimecres 28 de Juny, Dia de l’Orgull LGTBI+, s’instal·larà un punt d’informació sobre aquesta temàtica a partir de 2/4 d’11 del matí al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament. Serà també en aquest indret on a 2/4 d’1 del migdia es llegirà el Manifest Institucional de la jornada.Punt Lila Dia de l'Orgull LGTBI+
Els actes tindran un important punt d’inflexió el dijous 29 de juny a les 7 de la tarda, ja que es farà una sessió especial del Procés Participatiu del Pla Local LGTBI+ a les dependències d’Acció Social del Carrer Francesc Macià, 26, on hi ha el Servei SAI. El servei d’atenció integral està treballant en la recollida de dades per a l’elaboració d’un pla local que establirà les línies d’acció que volen aconseguir fer de Blanes un municipi més divers i més inclusiu.

‘Monólogos Poligoneros’ el dissabte 1 de juliol amb Vidda Priego

El cicle culminarà el dissabte 1 de juliol amb una proposta molt atractiva. Es tracta dels ‘Monólogos Poligoneros’ que s’acolliran a partir de 2/4 de 9 de la nit, amb entrada de franc, al Centre Cultural Els Padrets. La funció anirà a càrrec de Vidda Priego, que posa en escena i desmunta alguns dels tòpics que envolten el món suburbial de l’extraradi, d’aquí el títol dels monòlegs.


1.
Aborda temes tant vitals com la infància, la bisexualitat, la vellesa i la multiculturalitat. Tot plegat amanit amb el què més ens fa falta en aquesta vida: molt d’humor i bones dosis d’ironia per encara la vida amb l’optimisme imprescindible per seguir endavant.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/23/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300