Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha obert avui al trànsit rodat l’Avinguda Vila de Madrid després d’enllestir la 1a fase d’urbanització, amb un cost de 2’59 M€


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/23/2023 06:59:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obres TransitBlanes ha obert avui al trànsit rodat l’Avinguda Vila de Madrid després d’enllestir la 1a fase d’urbanització, amb un cost de 2’59 M€

La circulació alternativa es mantindrà davant la previsió que abans de finals d’any comencin les obres de la 2a fase

Aquesta tarda de divendres, amb la retirada de les tanques que envoltaven tota l’entorn, Blanes ha recuperat la circulació d’un dels carrers més transitats de la Zona Turística del municipi: l’Avinguda Vila de Madrid. El passat mes d’octubre es van encetar les obres de la primera fase del Projecte de Reurbanització d’aquest destacat vial, l’artèria principal de la zona ubicada al barri d’Els Pins.
Avinguda Vila de Madrid, aquesta tarda
D’aquesta manera, amb l’obertura del vial, es donen oficialment per acabats els treballs que s’hi ha estat fent durant els darrers mesos. Aquest matí s’han accelerat els darrers detalls per tenir-ho tot a punt de cara a l’inici d’un cap de setmana tan especialment intens com aquest. És el què coincideix amb la Revetlla de Sant Joan, que es considera l’inici de la temporada estiuenca en poblacions turístiques com Blanes.

Cost de la 1a fase de les obres de reurbanització: 2.591.000 €

La primera fase de les obres de reurbanització de l’Avinguda Vila de Madrid han significat un cost de 2’59 M€, més concretament: 2.590.902’12 €. Aquest vial, eix principal de la zona turística de Blanes, presentava una imatge desendreçada i poc atractiva que afectava tant l’espai públic com el privat. Per això, l’Ajuntament de Blanes es va plantejar la necessitat d’estudiar una remodelació amb la finalitat de revitalitzar la zona turística.
En aquesta primera fase, que abasta l’Avinguda Vila de Madrid des de la cruïlla amb l’Avinguda Mediterrània fins la cruïlla amb el Carrer Enric Morera, s’ha reordenat la distribució de carrils, s’han eixamplat les voreres, i s’han introduït dos carrils bici d’anada i tornada. També s’ha instal·lat un nou enllumenat i mobiliari urbà, destacant en aquest sentit dos ‘Bancs Intel·ligents’ on es poden recarregar telèfons mòbils i dispositius electrònics. D’altra banda, queda pendent de plantar l’arbrat fins que no passi el període d’excepcionalitat per la sequera.S'han instal·lat 'Bancs Intel·ligents' on es poden recarregar
els dispositius electrònics

Es mantindrà la Circulació Alternativa per l’inici de la 2a Fase de les Obres

Tot i que avui s’ha recuperat el trànsit rodat a l’Avinguda Vila de Madrid, la circulació alternativa que es va posar en marxa la passada tardor per facilitar el trànsit a la zona continuarà igual. La Policia Local de Blanes –responsable de dissenyar la circulació alternativa- ha decidit que sigui així perquè tot just d’aquí a uns mesos està previst que comencin les obres de la segona fase del projecte de remodelació. Per tant, seria un contrasentit desmuntar ara tota la infraestructura esmerçada per tornar-ho a instal·lar tot de nou en un breu període de temps.Els treballs de la segona fase del projecte està previst que comencin abans de finals d’any, i abastaran el tram comprès entre els carrers Enric Morera i Mercè Rodoreda, amb un cost de 1’86 M€ (1.862.876’15 €). Més endavant s’haurà de fer la tercera i darrera fase del projecte, amb un cost de 3’18 M€ (3.181.460’97 €), el més elevat de les tres fases. Això és perquè abasta el tram més llarg: des del Carrer Mercè Rodoreda fins el final del vial, que dóna a la platja que voreja la desembocadura de la Tordera.Data de realització: 06/23/2023 | Data de la darrera actualització: 06/23/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300