Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policia Local, Protecció Civil i Bombers intervenen en diverses emergències durant la Nit de Revetlla, cap d’elles greu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/24/2023 11:03:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESPolicia Local, Protecció Civil i Bombers intervenen en diverses emergències durant la Nit de Revetlla, cap d’elles greu

S’han controlat les tres fogueres autoritzades i s’han atès petits incendis i altercats puntuals

La nit de la Revetlla de Sant Joan és una de les dates en què els cossos d’emergència i seguretat estan especialment amatents per si han d’actuar. Com és habitual, però especialment en dates com la d’aquesta passada nit i matinada, el dispositiu preventiu d’emergència l’han encapçalat Policia Local –que ha incrementat aquesta nit i matinada el nombre de patrulles- i Protecció Civil de Blanes.
També s’ha comptant amb el necessari i cabdal suport dels Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i el SEM, així com la col·laboració de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de la Selva Marítima, que té la seu a Lloret. L’equip de l’ADF compta amb dues unitats, una de les quals és un contenidor d’aigua amb capacitat per a 1.000 litres. Aquest element no cal dir que resulta molt eficaç a l’hora de poder actuar en primeres intervencions en cas que els Bombers –com sol passar especialment les nits de revetlla- estan atenent un altre incident.

Intervencions puntuals, cap d’elles greu

L’estat d’excepcionalitat per la sequera ha provocat que la prevenció s’hagi extremat encara més en una nit on el foc és més present. En relació a la casuística de la nit i matinada relacionada amb els petards, tan sols s’ha hagut d’actuar en diversos incidents puntuals, cap d’ells de gravetat. El primer ensurt han estat el gran nombre de trucades rebudes a la seu de la Policia Local de Blanes alertant que s’estava cremant un arbre al Parc Vicenç Ferrer, a tocar del Passeig de S’Abanell.
Les informacions alertaven que el foc s’havia iniciat quan una persona adulta havia llençat un coet que havia acabat cremant la copa de l’arbre. La Policia Local de Blanes ha identificat una persona que nombrosos testimonis apuntaven com l’autor del dispar mentre els agents procedien a fer les primeres tasques d’extinció, completades pels efectius d’un camió dels Bombers de la Generalitat.
Al llarg de la nit i matinada s’ha hagut d’intervenir en d’altres incidències, com per exemple una foguera encesa a la platja, un indret on està terminantment prohibit. Ja no tan sols pel perill que comporta manipular una foguera no autoritzada, sinó perquè la brasa oculta que queda soterrada ha provocat en alguns casos haver d’atendre banyistes que, sense saber que sota la terra que trepitjaven encara hi havia brasa encesa, van acabar traslladades a l’hospital per cremades als peus.
Pel que fa a incidents relacionats amb l’ordre públic, la Policia Local de Blanes ha hagut de respondre nombrosos avisos de baralles i queixes veïnals. Una de les intervencions de la Policia Local amb el suport dels Mossos d’Esquadra ha estat per atendre la trucada del propietari d’un restaurant on li han llençat un petard des del carrer deliberadament, per fer una bretolada, encenent els ànims de clients i d’un grup que s’estava divertint tirant petards. Després de calmar els ànims de tothom, s’ha seguit el patrullatge.També hi ha hagut un allau de trucades durant tota la revetlla de veïns que es queixaven que els estaven tirant petards i coets als balcons, o bé per la temença que caiguessin a casa seva. També s’han rebut trucades per molèsties veïnals causades per la música o els grups de gent que estaven de festa per la revetlla, alarmes que saltaven a conseqüència del so dels petards, o incidents relacionats amb les funestes conseqüències que sol tenir el consum descontrolat d’alcohol i/o substàncies estupefaents.

Dispositiu pel control de l’encesa de fogueres

Els petards i el material pirotècnic que s’utilitzen profusament durant la Revetlla de Sant Joan solen ser una de les causes que originen més incidents relacionats amb el foc, i l’altra són les fogueres. La gran profusió d’aquests elements que hi havia hagut a Blanes temps enrere ha quedat relegada a la història, però això no vol dir que no s’hagi de continuar vigilant tant durant el seu muntatge com en la seva crema, una pràctica per a la qual cal haver demanat prèviament la seva autorització Protecció Civil.Foguera al barri de Quatre Vents
Aquest 2023 s’ha demanat autorització per fer fogueres en tres localitzacions, una d’elles a la zona forestal agrícola –al Pla de S’Abanell-, i les altres dues en zona urbana: al Passeig de Mar i al barri de Quatre Vents. De totes tres, la més espectacular és la que encara es continua fent en una zona verda de Quatre Vents ja que, per les característiques del seu emplaçament, permet una càrrega de foc major que la del passeig.Com és habitual, l’encesa de la foguera ha congregat una gran quantitat de veïns i veïnes, que van aprofitar la seva llum per llençar petards i focs d’artifici, així com per passar-hi l’estona. La forta sequera que s’està patint aquests mesos ha provocat que s’estigués especialment amatent a la crema d’aquesta foguera, que finalment no ha provocat cap incident. El dispositiu de vigilància per l’encesa de fogueres a finalitzat a ¼ de tres de la matinada, sense cap incidència de rellevància.Data de realització: 06/24/2023 | Data de la darrera actualització: 06/24/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300