Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia de l’Orgull LGTBI+ amb una Declaració Institucional i un Punt Informatiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/28/2023 03:17:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera gaiBlanes celebra el Dia de l’Orgull LGTBI+ amb una Declaració Institucional i un Punt Informatiu

Els actes de la ‘Setmana de l’Orgull LGTBI+’ culminaran dissabte a 2/4 de 9 de la nit amb els ‘Monólogos Poligoneros’ de Vidda Priego al Centre Cultural Els Padrets, d’entrada gratuïta

La programació organitzada per Acció Social i el Servei de Polítiques d’Igualtat municipal per commemorar i conscienciar sobre els objectius que persegueix el Dia de l’Orgull LGTBI+ que s’escau avui dimecres, 28 de juny, ha viscut avui un dels actes més significatius. A quarts d’una del migdia, s’ha llegit una ‘Declaració Institucional’ reivindicatiu davant l’edifici consistorial.Lectura Declaració Institucional amb motiu Dia de l'Orgull LGTBI+
La lectura estava emmarcada per la pancarta que llueix durant aquests dies al balcó de la façana principal de l’Ajuntament de Blanes, on es pot llegir el lema ‘Teixim una societat enriquida en la diversitat’. Han encapçalat l’acte l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i el regidor de Polítiques d’Igualtat, Mario Ros, conjuntament amb regidores i regidors del consistori.
El regidor de Polítiques d'Igualtat, Mario Ros, donant la benvinguda,
i la tècnica del servei, Mica Álvarez, llegint la declaració
També els han acompanyat tècniques de l’Acció Social i ciutadania en general que han volgut aportar igualment el seu granet de sorra participant-hi. Precisament qui s’ha encarregat de fer la lectura de la declaració institucional ha estat la tècnica responsable d’aquesta àrea, Mica Álvarez, co-redactora del text conjuntament amb el regidor de l’àrea. La jornada s’ha encetat a quarts d’onze del matí, amb la instal·lació d’un Punt d’Informació LGTBI+ davant l’Ajuntament de Blanes, on s’ha fet difusió de la temàtica i s’han repartit polseres commemoratives gratuïtament.


‘Monólogos Poligoneros’ amb Vidda Priego dissabte al CC Els Padrets

Els actes organitzats aquest 2023 per l’Ajuntament de Blanes amb motiu del 28-J, el Dia de l’Orgull LGTBIQ+, culminaran dissabte vinent al Centre Cultural Els Padrets, on s’hi allotjaran els ‘Monólogos Poligoneros’ de Vidda Priego, amb tot el regust dels anys vuitanta improvisats en viu i en directe pel públic assistent.Vidda Priego posa en escena i desmunta alguns dels tòpics més coneguts que envolten tot l’entretingut món suburbial de l’extraradi, provocant la hilaritat encomanadissa de compartir una realitat contra la qual més val un somriure intel·ligent que no pas un cabreig constant. La sessió dramatitzada començarà a les 2/4 de 9 del vespre amb entrada gratuïta.

Declaració Institucional Dia de l’Orgull LGBTI+ Ajuntament de Blanes 2023

“Encara avui, l’orientació sexual i la identitat de gènere condicionen la vida de les persones. La societat sovint exclou la diversitat sexual i de gènere, i es vulnera els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals. Per això, el 28 de juny reivindiquem el dret que tenen les persones a ser com vulguin ser i a poder viure la seva vida amb plenitud en totes les etapes sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències.Reivindiquem el dret dels infants, adolescents i joves a no patir assetjament a l’escola i a expressar-se lliurement; el dret a caminar pel carrer sense por, sense rebre insults ni patir agressions; el dret de la gent gran a no trobar-se en situacions regressives que posi límits a viure una vida plena. Tots aquests drets han d’interpel·lar el conjunt de la societat, perquè s’exerceixin i es defensin de manera responsable i col·lectiva.Els poders públics tenen la responsabilitat de preservar tots aquests aspectes a partir del desplegament de les lleis d’igualtat, de polítiques públiques i la implementació de recursos, com ara el Servei d’Atenció Integral a la diversitat sexual afectiva i de gènere de l’Ajuntament de Blanes, que vetlla perquè la ciutadania tingui els mateixos drets i les mateixes oportunitats, i que no quedi ningú enrere.”

Data de realització: 06/28/2023 | Data de la darrera actualització: 06/28/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300