Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Col·leccionistes i melòmans omplen la 3a Fira del Disc de Blanes a La Plantera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/29/2023 07:48:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

POSTERCol·leccionistes i melòmans omplen la 3a Fira del Disc de Blanes a La Plantera

Una 15ena de parades van oferir diumenge tota mena de productes relacionats amb la música, completat amb un concert de Miguel Talavera Organ Trio

Blanes ha viscut aquest passat cap de setmana l’inici de la temporada turística, amb milers de visitants que han omplert places i platges després que divendres al vespre van celebrar la revetlla. Un dels esdeveniments que ha atret un públic propi, així com també tothom qui tenia ganes de firar-se. Es tractava de la 3a Fira del Disc de Blanes, organitzada per l’Associació de Veïns de La Plantera.III Fira del Disc, diumenge passat a La Plantera
Va estar allotjada durant tot el matí del passat diumenge a l’Avinguda Catalunya, on venia molt de gust passejar-s’hi per l’agradable ombra dels plataners. Una quinzena de parades ha participat enguany a l’experiència, que ha atret centenars de visitants des de les nou del matí fins quarts de tres del migdia. Hi ha hagut públic de totes les edats. Així, s’hi ha trobat gent jove i famílies que passejaven amb les criatures, persones grans i –sobretot, tractant-se del què es tractava- avesats rockers d’aquells que –com deia Miguel Ríos- mai no moren ni moriran.Aquesta ha estat la tercera edició d’una fira que originàriament es va organitzar per primera vegada ara fa quatre anys, el juny de l’any 2019. Recuperada l’any passat, aquest 2023 ha continuat ben viva, oferint l’oportunitat de trobar des de peces llargament cobejades fins autèntiques joies que, inexplicablement, es descobrien entre centenars d’objectes, després que potser s’hi havia estat a la recerca des de feia temps.

Tota mena de productes relacionats amb el món de la música

La tercera edició de la Fira del Disc ha inclòs parades amb discs de vinil, samarretes de tots els grups inimaginables, els mítics cassettes –o K-7, com es prefereixi-, CD’s, DVD’s, així com tot tipus de material relacionat amb el món de la música, però també articles del món del cinema. Col·leccionistes, melòmans i cinèfils s’hi van poder entretenir i passejar-s’hi a cor que vols per gaudir de la seva afició favorita i triar i remenar entre discs, samarretes, bosses, gorres i tota mena de merchandising.No hi havia distincions: s’hi podia trobar des de discs i articles de grups i cantants de culte –Pink Floyd, ACDC, The Beatles- fins a d’altres tendències musicals potser no tant puristes com Julio Iglesias o un complet repàs a la música espanyola popular dels anys 60. Els paradistes provenien de diferents indrets d’arreu de Catalunya.L'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i la regidora de Participació Ciutadana,
Estefania Romero, amb l'organitzador de la fira, Marco Martín, i representants de l'AVV La Plantera
Entre els visitants també s’hi van comptar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i la regidora de Participació Ciutadana i Joventut, Estefanía Romero, acompanyats per representants de la junta de l’Associació de Veïns de La Plantera, així com per l’organitzador de la fira, Marco Martín.

Concert de rock en directe amb ‘Miguel Talavera Organ Trio’

Un dels al·licients afegits amb què ha comptat la tercera Fira del Disc de Blanes ha estat el concert que va oferir en directe el grup ‘Miguel Talavera Organ Trio’ culminant la vetllada matinal. Com no podia ser d’una altra manera, va ser gaudit pels amants de la bona música, amb peces de jazz, blues, rock i funk interpretades amb l’expertesa d’aquesta banda.
Habitualment per gaudir d’aquest grup cal anar a la Sala Jamboree de la Plaça Reial de Barcelona, però en aquesta ocasió se’ls va poder escoltar formant part de la fira blanenca. El tercet està liderat per Miguel Talavera, guitarrista i compositor amb una llarga experiència i recorregut artístic. L’acompanyaven l’organista Gerard Nieto i el bateria Marc Ruiz.
L'alcalde de Blanes amb els membres del grup, que van lliurar-li
el seu darrer CD editat
Tots tres van fundar un projecte de gran volada influenciats per la tradició de l’òrgan Hammond i els gèneres associats a aquest instrument. Segons els entesos, el directe d’aquests tres músics és suggeridor i energètic a l’hora, ple de matisos i intensitats que construeixen un show intens i desbordant. El seu concert va contribuir a que la visita a la 3a Fira del Disc fos tota una experiència musical en tota regla, podent gaudir d’excel·lents interpretacions mentre es completava la volta per la fira.

Data de realització: 06/29/2023 | Data de la darrera actualització: 06/29/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300