Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dóna compte del cartipàs, el regidor de la CUP pren possessió del càrrec i s’aprova la modificació del pressupost


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/30/2023 07:35:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes dóna compte del cartipàs, el regidor de la CUP pren possessió del càrrec i s’aprova la modificació del pressupost

Les dues sessions plenàries d’ahir van estar carregades de tensió i ERC presentarà un recurs de reposició contra la convocatòria del ple d’urgència

Durant els dos plens extraordinaris d’ahir consecutivament celebrats a les sis i les set de la tarda es van aprovar tots els punts inclosos a l’ordre del dia, amb més moments de tensió que no pas de cordialitat. De fet així va ser des del minut zero, perquè tot just començar la primera sessió, ERC va posar en dubte la legalitat de la convocatòria per urgència.Al centre de la imatge, l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández
L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, va decidir aturar el ple per aclarir aquest aspecte amb el personal de l’Ajuntament, reprenent-se al cap de pocs minuts. Tot i les explicacions que es van donar un cop reiniciada la sessió, ERC va anunciar que presentarà un recurs de reposició ja que, segons va explicar el seu portaveu Àngel Canosa, no s’havia exposat cap motiu que justifiqués la urgència i s’estava incomplint la llei.Intervenció Àngel Canosa, portaveu ERC
La convocatòria per urgència es va aprovar amb els 11 vots de l’equip de govern i els 9 en contra d’ERC, BCP, PP i VOX. Llavors es va poder passar als tres següents punts, el primer dels quals va ser admetre el recurs presentat per VOX que demanava la presa de possessió del regidor de la CUP per no procedir en la fórmula mínima essencial d’acatament a l’ordre constitucional i l’estatut d’autonomia de Catalunya.Presa de possessió del regidor de la CUP, Carles Estríngana
Per això, el següent punt va ser la presa de possessió de Carles Estríngana com a regidor de la CUP, incorporant-se per tant a l’hemicicle que formen la suma de les 21 regidores i regidors. El darrer punt de l’ordre del dia del primer ple va generar noves tibantors, perquè es tractava d’aprovar la modificació del pressupost.El tema va prosperar amb el recolzament de l’equip de govern, mentre que la resta de forces polítiques van votar-hi en contra. S’han aprovat 38.329’98 €, 27.889’98 € dels quals són per a sous i indemnitzacions del personal i càrrecs electes, mentre que els 10.440 € restants són per la retransmissió de diversos programes especials que s’emetran per TV La Selva, i que inclouen les cinc nits de focs, el pregó d’inici de festes i un programa especial amb motiu de la Festa Major de Santa Anna.

Presentació del nou cartipàs i aprovacions de qüestions de funcionament

Durant el segon ple de les set del vespre es va donar compte de les resolucions d’alcaldia, que incloïa presentar el nou cartipàs. Els tres següents temes van prosperar per unanimitat: establir la periodicitat dels plens –que continuaran fent-se el darrer dijous de cada mes-, així com les designacions dels membres que formen part de diversos organismes o entitats públiques on el consistori s’hi troba representat.Un dels punts aprovats per unanimitat
On va haver-hi disparitat de vots va ser als tres darrers punts del ple. El primer, establir el règim de retribucions, dedicacions i indemnitzacions dels 21 membres de la corporació, va ser recolzat pels 11 membres de l’equip de govern; l’abstenció de BECP i la CUP; i els vots en contra d’ERC, PP i VOX. L’assignació del règim de retribucions pels membres que no desenvolupin les seves funcions en règim de dedicació va prosperar amb els vots de l’equip de govern, l’abstenció de la CUP i els vots en contra de la resta.Per últim, l’assignació de les dotacions econòmiques als grups municipals va ser recolzat per l’equip de govern (PSC, JxB, Grup Blanes i Blanes Sí), així com per BECP, PP i VOX. Per la seva banda, ERC i la CUP es van abstenir. Al terme del ple l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, va emplaçar tothom per a la propera sessió plenària que serà amb caràcter ordinari, i tindrà lloc el dijous 27 de juliol, l’endemà de la darrera nit del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici.Data de realització: 06/30/2023 | Data de la darrera actualització: 06/30/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300