Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Pep Plaza, Fel Faixedas i Pep Rams captiven petits i grans a la 19a Festa dels Contes de Sant Joan de la Fundació Joan Petit-Nens amb Càncer de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/04/2023 10:53:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

JoanPetitPep Plaza, Fel Faixedas i Pep Rams captiven petits i grans a la 19a Festa dels Contes de Sant Joan de la Fundació Joan Petit-Nens amb Càncer de Blanes

El compositor blanenc Martí Delgado va ser el complement musical de la vetllada acollida al Jardí Botànic Marimurtra

Com no podia ser d’una altra manera, la 19a Festa dels Contes de Sant Joan de la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer de Blanes ha estat aquest 2023 un nou èxit. Es va celebrar el passat dissabte, a l’emblemàtica plaça del Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra, on s’hi van aplegar petits i grans disposats a passar una estona molt entretinguda.19a Festa dels Contes de Sant Joan, dissabte passat,
Jardí Botànic Marimurtra
Trencant la tradició dels divuit anys anteriors, la celebració va coincidir amb l’1 de juliol i no pas el dia de Sant Joan com havia estat fins ara per motius d’agenda, però aquest canvi –lògicament- no va deslluir ni un xic l’esdeveniment, destinat principalment perquè el gaudeixi la mainada. I és que l’eix central són els contes que expliquen diversos rondallaires, intercalant-s’hi altres al·licients artístics.
Pep Plaza i Fel Faixedas en sengles moments de la seva actuació
Abans de començar la festa, es va adreçar al públic assistent el president de la fundació, Joan Torner, qui va agrair a totes les persones i institucions que fan possible any rere any l’organització de la trobada. També va tenir una salutació en especial per a l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, així com per la tinent d’alcalde Mònica Rabassa, qui va assistir igualment a l’acte.La Fundació Amics de Joan Petit Nens amb Càncer té per objectiu recaptar fons benèfics, així com difondre informació sobre els serveis d’atenció i investigació que realitza. Una de les seves principals característiques és atendre la mainada que està hospitalitzada rebent tractament contra el càncer, així com donar suport als seus familiars.

Pep Plaza, Fel Faixedas i Pep Rams, tres rondallaires de luxe

Habitualment, la projecció que té la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer de Blanes arreu de Catalunya fa que cada any hi hagi força al·licients coincidint amb la festa, principalment amb la participació de rondallaires molt coneguts pel públic català. Són famosos i famoses que contribueixen amb la seva col·laboració desinteressada a què la festa compti amb un atractiu més afegit.Pep Rams, acompanyat del seu conegut banjo, explicant el seu conte
Aquest 2023 tots tres rondallaires han estat certament de luxe: els actors i humoristes Pep Plaza i Fel Faixedes, així com l’animador infantil i músic blanenc Pep Rams, qui ha participat en totes les edicions de l’esdeveniment celebrades fins ara al municipi on comença la Costa Brava. Cadascun d’ells, amb el seu estil propi que els caracteritza, va tenir entretinguda la mainada amb els contes explicats de manera dramatitzada, i amanida amb tocs d’humor constants que feien esclatar en rialles petits i grans.
L’humorista i actor Pep Plaza va fer una esbojarrada versió del popular conte ‘Els tres porquets’, però en aquest cas protagonitzat pels personatges a qui encara al programa de TV3 ‘Polònia’. És a dir, a la narració hi havia des de Joan Pera fins a Boris Izaguirre, passant pel mateix president del govern espanyol, Pedro Sánchez, una de les seves imitacions més emblemàtiques, i Quim Monzó.

Per la seva banda, l’altre rondallaire convidat especial de la festa, l’actor i humorista selvatà Fel Faixedas, va explicar el conte de la Paula, una nena que parlava tant i tant que s’acabava les paraules que podia utilitzar i acabava emmudint. El tercet de rondallaires el va tancar el més veterà de tots, Pep Rams, qui va explicar un animat conte farcit de música, onomatopeies i coreografia de moviments que van fer les delícies de la canalla... i també de qui els acompanyava.
A destacar, sobretot, l’aportació del jove músic i compositor blanenc Martí Delgado, qui va fer l’acompanyament musical de la vetllada en les intervencions de Pep Plaza i Fel Faixedas. També es va encarregar d’interpretar la cançó i ball finals que sempre tanquen les sessions dels ‘Contes de Sant Joan’, la ‘Cançó d’en Joan Petit’, carregada de sentit.D'esquerra a dreta: Martí Delgado, Pep Plaza, Fel Faixedas, Pep Rams,
Joan Torner i Pep Castany
Per últim, però no per això menys important, Joan Torner va agrair igualment la col·laboració del tècnic de so de l’Esbart Joaquim Ruyra, Pep Castany, que es va encarregar que tant els contes com la música que va escoltar sonessin a la perfecció, sense cap entrebanc. Com és habitual, la vetllada es va tancar amb un berenar a base de coca de Sant Joan i refrescos servits a la Plaça de Goethe.Data de realització: 07/04/2023 | Data de la darrera actualització: 07/04/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300