Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua promovent productes Km 0 amb una nova sessió del Show Cooking ‘Anem a Plaça !’ divendres al Mercat de les Pageses


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/05/2023 12:09:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes continua promovent productes Km 0 amb una nova sessió del Show Cooking ‘Anem a Plaça !’ divendres al Mercat de les Pageses

Al llarg de sis sessions, es va alternant amb el Mercat de Mas Enlaire amb tastos i venda dels ingredients per cuinar-ho a casa

El proper divendres 7 de juliol l’Ajuntament de Blanes continua organitzant una nova experiència per promocionar la marca ‘Blanes Arran de Mar!’. Es tracta d’un nou projecte singular que ja va tenir una primera sessió el passat mes de juny, amb l’objectiu de promocionar els productes locals d’una manera més atractiva: els fruits de la mar a través de la Confraria de Pescadors, i de l’altra els productes de la terra, amb l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.1er Showcooking del mes de juny al Mercat de Mas Enlaire
La proposta duu l’explícit nom de ‘Anem a Plaça!’, i compta amb el recolzament de les pageses i pagesos del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, les parades del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i Es Portal, on es ven el peix fresc de la Confraria, a la Plaça dels Dies Feiners. D’aquesta manera, s’abasten tots els productes Kilòmetre 0 de la ciutat on comença la Costa Brava.

‘Anem a Plaça !’: 2a sessió al Mercat de Fruites i Verdures

La proposta ‘Anem a Plaça !’ consisteix en què el primer divendres de cada mes, des del passat mes de juny i fins al novembre, s’estan fent sessions de Show Cooking on les cuineres de ‘Kilòmetre 0’ (Montse Verdaguer i Júlia Navarro) preparen un menú compost per dos plats amb productes locals. Cada sessió està alternant els dos llocs on s’allotjarà, però sempre amb el mateix horari: des de les 11 del matí fins a 2/4 de 2 de la tarda.Després que la primera sessió del 2 de juny va tenir lloc al mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, la segona del proper 7 de juliol s’emplaçarà al Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, conegut també com el Mercat de les Pageses. Igual que ja es va fer al juny, la proposta consisteix en què tothom qui vulgui s’acosti i tasti el plat del dia que se servirà en forma de petits tastets durant la Show Cooking.Llavors, si algú té ganes de repetir-ho a casa, pot comprar un kit amb els ingredients que calen per cuinar la recepta a preus populars, adquirits al Mercat de Fruites i Verdures així com a Es Portal, on es ven peix fresc de la Confraria de Pescadors. A més a més, se’ls obsequia amb una original bossa especialment editada per a la ocasió, amb el logotip de ‘Blanes Arran de Mar’.

7 de juliol al Mercat de Fruites i Verdures i a Es Portal

Després de l’èxit de la primera sessió del mes de juny, des de l’organització s’ha pres nota perquè ningú no es quedi sense el seu tastet, així com per prevenir el nombre de persones que voldran endur-se els ingredients a casa seva per repetir la recepta dels dos plats que es cuinaran. Totes les receptes i kits que es fan cada mes són perquè puguin menjar-ne 4 persones, és a dir: per a 4 racions. Com que els plats que es cuinen en viu i en directe depenen sobretot de quines captures s’estan fent aquests dies a la mar, fins a finals d’aquesta setmana no s’acabarà de concretar què es degustarà.En tot cas, hi ha dues opcions preparades, triant-se finalment la que sigui més efectiva en funció de com està el mercat de venda de peix fresc. L’experiència promoguda per l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Promoció de la Ciutat ‘Anem a Plaça !’ està subvencionada en el marc dels ‘Projectes Singulars’ de la Diputació de Girona XSLPE, Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.Data de realització: 07/05/2023 | Data de la darrera actualització: 07/05/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300