Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els ‘Monólogos Poligoneros’ de Vidda Priego tanquen la Setmana de l’Orgull LGTBI+ a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/05/2023 07:05:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera gaiEls ‘Monólogos Poligoneros’ de Vidda Priego tanquen la Setmana de l’Orgull LGTBI+ a Blanes

El seu humor descarat i sense embuts, que barreja standup-comedy i improvisacions ha finalitzat el cicle per reivindicar la diversitat sexual i de gènere, així com fomentar la tolerància

El Centre Cultural Els Padrets va acollir dissabte la darrera activitat inclosa a la Setmana de l’Orgull LGTBI+ a Blanes, que ha inclòs diverses activitats. De totes elles la més lúdica ha estat precisament la que ha posat punt i final a un programa organitzat amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la diversitat sexual i de gènere, a més a més de fomentar el respecte, la tolerància i l’empatia envers totes les persones, independentment de la seva orientació sexual o identitat de gènere.Vidda Priego durant la seva actuació al Centre Cultural Els Padrets de Blanes
Es tractava dels ‘Monólogos Poligoneros’ de Vidda Priego, una barreja de standup-comedy i improvisacions que van omplir de saludable humor descarat i sense embuts l’actuació del veterà/veterana artista. Mitjançant hilarants referències als anys vuitanta i improvisacions en directe, Vidda Priego va posar en escena i desmuntar alhora alguns tòpics que envolten el món suburbial de l’extraradi.La seva infància, la bisexualitat i la curiosa manera de veure els personatges que formen part de la seva vida van crear un univers que celebrava la diversitat, alhora que qüestionava les preconcebudes i rígides identitats de gènere. També va explicar d’on prové el seu nom, Vidda, que resulta de capgirar el nom que va triar-li la seva mare: David. És a dir, capgirat: VID-DA. Un espectacle divertit i original, tant és així, que cada sessió és diferent l’una de l’altra, perquè la improvisació és una de les armes amb què compta l’artista.Una altra és demanar la participació del públic, que no es va fer pregar per sumar-se a les demandes de Vidda Priego. Durant l’espectacle, es van tocar temes tan quotidians però a l’hora tan vitals com la infantesa, la bisexualitat, la vellesa i la multiculturalitat. Tot plegat farcit d’inesperades sortides farcides d’ironia i humor, que sempre ajuda a afrontar-ho tot.L’actuació, que va omplir de públic el Centre Cultural Els Padrets, va ser introduïda per la tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat, Mica Álvarez. També va assistir Lurdes Rodríguez, cap de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, organitzador de la Setmana de l’Orgull LGTBI+ amb la col·laboració de diverses institucions i col·lectius.

Setmana de l’Orgull LGTBI+

La singladura de la Setmana de l’Orgull LGTBI+ es va encetar el dilluns 26 de juny amb la projecció al Casal La Cooperativa de diversos curtmetratges que giraven a l’entorn de temàtiques vinculades a la lluita pels drets LGTBI+. L’endemà dimarts la Biblioteca Comarcal va acollir la projecció del documental ‘Tabús LGTBI+’ de TV3, sobre diferents experiències vivencials del col·lectiu.Dimecres, el dia central de la celebració, el Dia Mundial de l’Orgull LGTBI+ que s’escau el 28 de juny, es va fer la lectura d’una Declaració Institucional davant l’Ajuntament de Blanes, on durant tot el matí també va estar en marxa un Punt d’Informació LGTBI+. L’endemà dijous el cicle va comptar amb un important punt d’inflexió.Es tractava d’una sessió especial del Procés Participatiu del Pla Local LGTBI+ acollit a les dependències d’Acció Social del barri d’Els Pins on hi ha el Servei SAI. El servei d’atenció integral està treballant en la recollida de dades per a l’elaboració d’un pla local que establirà les línies d’acció que volen aconseguir fer de Blanes un municipi més divers i més inclusiu.Data de realització: 07/05/2023 | Data de la darrera actualització: 07/05/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300