Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’escultor belga Juan de la Cruz inaugura a Blanes ‘Rencontres Improbables’, allotjada a Casa Saladrigas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/11/2023 10:24:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Expo_JuanDeLaCruzL’escultor belga Juan de la Cruz inaugura a Blanes ‘Rencontres Improbables’, allotjada a Casa Saladrigas

L’artista desenvolupa tot un llenguatge de gran impacte visual a través del seu treball amb maniquins, i la seva obra es podrà visitar fins al 29 de juliol

L’emblemàtica Casa Saladrigas de Blanes acull aquests dies una exposició que, certament, se surt dels cànons del què habitualment acostuma a ser el gènere que tracta. Són obres de l’escultor belga resident a Olot Juan de la Cruz, que ens porta el muntatge titulat ‘Rencontres Improbables’, una interessant aproximació a les figures humanes sota una perspectiva diferent.
Des de la base del seus coneixements adquirits a través de la realització d’estàtics maniquins, Juan de la Cruz desenvolupa tota una sèrie d’escultures de gran impacte visual i profunditat en el missatge. Són els seus ‘Rencontres Improbables’ que ben bé podrien sots titular-se com ‘Je t’aime, Mannequin’, tot endinsant-se en la llengua vernacle de l’artista.
Tal com explica una altra artista belga, Alice Picard, en relació a Juan de la Cruz, les seves escultures són fruit d’una trobada, una actitud, una personalitat, però també una tècnica acurada. Les seves darreres obres s’han alliberat per experimentar, desenvolupar, inventar i crear de millor manera perquè els cofres d’ànimes que en definitiva són els cossos humans, es construeixin a través de les seves escultures d’una altra manera.
Jordi Hernández, Juan de la Cruz, Jordi Calvet i Quique Pérez
La inauguració oficial de l’exposició es va fer dissabte encapçalada per l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat pel tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Calvet, i del propi escultor, Juan de la Cruz. També s’hi comptaven el tinent d’alcalde de Festes, Quique Pérez, el cap del Departament de Cultura i Festes, Pere Box, i altres convidats i convidades, entre els quals s’hi comptava l’artista blanenc Francesc Orench. ‘Rencontres Improbables’, de Juan de la Cruz, s’allotjarà a Casa Saladrigas fins el dissabte 29 de juliol. L’horari per visitar l’exposició és de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de dijous a dissabte, a les tardes, de 17 a 20 h.

Una intensa trajectòria artística de gairebé 40 anys

Des de fa trenta-set anys Juan de la Cruz treballa en l’escultura de maniquins d’acord amb les exigències dels canons estètics del moment. Ara bé, els darrers deu anys, envoltat per la intimitat i la necessària solitud que facilita l’estudi, ha anat perfeccionant el seu propi llenguatge artístic per expressar allò que el commou, allò que ens vol fer arribar a través de les seves creacions.
En contraposició a l’estandarització que necessàriament l’esclavitza en la seva tasca professional, Juan de la Cruz explora els cossos en la seva diversitat i revela allò que tenen de singular. L’escultor ho sent així: “El que m’interessa és presentar cada cop el cos com un univers únic, original, infinit”. La seva trajectòria professional inclou haver estat ajudant d’escultor del 1986 al 1990 a New John Nissen Mannequins, per a qui del 2009 al 2017 va crear maniquins expositors.Durant aquest interval de temps, també va fer la seva primera exposició personal a la galeria ‘Mad is Mad’ de Madrid l’any 2015, o bé una mostra de portes obertes de ‘Trobades Improbables’ –és a dir, l’origen primigeni de la que ara es pot visitar a Blanes- al taller de Bierge (Bèlgica) l’any 2016. Al llarg dels anys ha simultaniejat exposicions al seu país d’origen i a Catalunya, alhora que ha estat docent en diverses ocasions.Data de realització: 07/11/2023 | Data de la darrera actualització: 07/11/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300