Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes garanteix la subscripció de totes les publicacions en català vetades a la Biblioteca de Borriana per l’extrema dreta


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/13/2023 12:49:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LLIBREBlanes garanteix la subscripció de totes les publicacions en català vetades a la Biblioteca de Borriana per l’extrema dreta

La Biblioteca de Blanes ampliarà el catàleg amb ‘El Temps’ i ‘Llengua Nacional’. Actualment ja disposa de la resta de revistes censurades: ‘Camacuc’, ‘Cavall Fort’, ‘Sàpiens’ i ‘Enderrock’

L’Ajuntament de Blanes garantirà la subscripció de totes les revistes en llengua catalana que han estat censurades a la Biblioteca de Borriana (Castelló) pel govern d’extrema dreta que hi ha en aquest municipi. Per aconseguir aquest objectiu, aquest matí l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, ha demanat que es facin els tràmits necessaris a través de la Biblioteca Comarcal de Blanes perquè les publicacions hi siguin presents.Revistes censurades, a l'abast del públic a la Biblioteca Comarcal de Blanes
El batlle ha remarcat l’objectiu que ha menat al consistori blanenc a prendre aquesta mesura: “El què volem garantir amb aquest gest tan carregat de sentit, és la defensa de la llengua catalana i totes les llengües. També volem solidaritzar-nos amb la Biblioteca Municipal de Borriana i les publicacions censurades per una acció tan trista i preocupant”.
Actualment, el servei ja ofereix a les usuàries i usuaris la possibilitat de llegir la major part de les publicacions vetades al municipi valencià: ‘Sàpiens’, ‘Enderrock’, ‘Camacuc’ i ‘Cavall Fort’. En relació a aquesta darrera, val a dir que precisament el vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes acull aquests dies l’exposició ‘Cavall Fort celebra 60 Anys’, de la Diputació de Girona i del Servei de Biblioteques de Girona.

Per contra, al servei blanenc encara no es disposava de les altres dues publicacions que també han estat censurades: ‘El Temps’ i ‘Llengua Nacional’. Avui mateix s’ha demanat subscriure’s a totes dues revistes en català, així com renovar les que ja hi eren. Les publicacions que estan a disposició de les usuàries i usuaris de la Biblioteca Comarcal les paguen la Generalitat i la Diputació de Girona.Ara bé, donat que la subscripció anual per a les dues revistes que s’incorporaran ara al catàleg –‘El Temps’ i ‘Llengua Nacional’- no es podrien tenir fins al gener de l’any vinent, l’Ajuntament de Blanes s’encarregarà de garantir el pagament dels mesos que queden d’aquest any. Per això, d’aquí a pocs dies, la Biblioteca Comarcal de Blanes oferirà al públic totes les revistes en català, garantint especialment que les censurades a Borriana també estan incloses.Data de realització: 07/13/2023 | Data de la darrera actualització: 07/13/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300