Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reforça el servei de transport urbà davant les reiterades incidències registrades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/15/2023 07:43:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

transport públicBlanes reforça el servei de transport urbà davant les reiterades incidències registrades

S’incorporen dos nous autobusos: un ja funciona per cobrir les línies L3 i L5, i l’altra ho farà la setmana vinent a la L2. S’està treballant per aplicar una solució definitiva d’aquí a finals d’any

L’Ajuntament de Blanes ha decidit reforçar el servei d’autobusos urbà, davant les reiterades incidències registrades en relació a aturades constants dels vehicles per avaries, i altres incidents que han obligat en més d’una ocasió a interrompre la seva circulació. Aquest funcionament anòmal ha repercutit negativament en les usuàries i usuaris, que no disposen de cap altre mitjà de transport per moure’s per la ciutat.Servei d'Autobusos a Blanes - Terminal de Bus de La Plantera, dijous passat
Vista la gravetat de la situació, el consistori ha demanat al concessionari del servei que solucioni la problemàtica, dins les reduïdes possibilitats que hi ha de poder-ho fer. Això és perquè no es pot introduir cap canvi substancial, donat que la concessió del servei s’ha hagut d’anar prorrogant durant els anys anteriors, desencadenant una situació de difícil solució.

Incorporació de dos nous vehicles a les línies urbanes i altres millores

Per arranjar la situació de manera temporal mentre no es licita el nou contracte, s’ha decidit incorporar dos nous vehicles al servei de transport col·lectiu urbà: un d’ells ja ho ha fet aquesta setmana per cobrir les línies L3 i L5, mentre que l’altra ho farà la setmana vinent per a la línia L2. Els dos nous autobusos han hagut de ser necessàriament llogats, perquè l’actual situació contractual no permet la seva adquisició.Ara bé, al ser nous, s’espera que contribueixin a millorar substancialment la flota de vehicles que fins ara estava en funcionament, ja que alguns d’ells tenien més de vint anys d’antiguitat. De manera paral·lela, els serveis tècnics ja estan treballant en trobar una fórmula que signifiqui millorar el servei encara més. L’objectiu és que es pugui aplicar una solució definitiva d’aquí a finals d’any.

En aquest darrer sentit, aquesta setmana l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i el tinent d’alcalde de Transport Urbà, Quique Pérez, han mantingut una reunió amb el director general de Transports i mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Oriol Martori. Durant la trobada s’ha posat sobre la taula la integració del servei urbà de Blanes en conveni amb la línia interurbana. Un canvi que s’espera que també contribueixi a millorar el transport de viatgers.L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, ha mostrat a l’hora la seva preocupació i l’esperança que es pugui trobar una solució satisfactòria: “Som conscients que cal elaborar una proposta coherent i definitiva per resoldre aquesta problemàtica, que ja fa massa temps que s’arrossega. De moment hem parat el cop, però no n’hi ha prou amb aquestes dues incorporacions de nous autobusos. Cal que d’una vegada per totes treballem una proposta coherent i definitiva que resolgui els dèficits de serveis que repercuteixen en la ciutadania”.

En relació a aquest darrer extrem, el batlle ha explicat que s’ha demanat a l’equip de tècnics i tècniques de l’Ajuntament de Blanes que accelerin el Pla de Mobilitat que també fa temps que s’està acabant d’elaborar: “Confiem que, d’aquesta manera, es pugui resoldre també un altre problema de mobilitat que patim a Blanes: la manca de rotacions en els espais d’estacionament, així com la concessió de zones blaves que cal acabar de concretar”.Data de realització: 07/15/2023 | Data de la darrera actualització: 07/15/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300