Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les entitats de Blanes presenten els actes de la Festa Major 2023 en un acte popular


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/17/2023 09:48:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGELes entitats de Blanes presenten els actes de la Festa Major 2023 en un acte popular

Dissabte al vespre es va fer una cercavila pel centre de la ciutat, culminant amb la hissada de la bandera de Blanes al cim de Sa Palomera, on lluirà durant el cicle festiu

Les entitats de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament, han celebrat aquest cap de setmana un acte de caire eminentment popular per començar a escalfar motors de cara a l’imminent inici de la Festa Major de Santa Anna. L’objectiu era presentar els actes que configuren el cicle festiu que s’encetarà aquest divendres, d’aquí a quatre dies.Acte Presentació Actes Festa Major a càrrec de les entitats
Es tractava d’un acte on el protagonisme va recaure en els i els organitzadors de les activitats que durant tots aquests dies contribuiran a fer més lluït el cicle festiu a través de les respectives contribucions. Per això, es van encarregar de donar a conèixer aquestes activitats representants del teixit associatiu de tota mena: culturals, juvenils, socials, esportives i d’altres àmbits.

De fet, la idea d’organitzar l’acte popular que va tenir lloc el vespre del passat dissabte, va sorgir de les pròpies entitats, que ja l’han passat van protagonitzar un acte similar. En aquesta ocasió, però, s’ha volgut obrir el ventall al màxim, cridant a que participessin el major nombre possible de totes aquelles persones que contribueixen a fer la festa més gran.

La presentació va culminar amb la hissada de la bandera de Blanes

L’acte es va encetar a quarts de vuit del vespre, amb la concentració prèvia dels diferents integrants que havien de formar part de la cercavila. Ho van fer a la Plaça Verge Maria, al nucli històric del municipi. Pels volts de les vuit va començar el recorregut festiu per diferents carrers del centre, per arrossegar els nombrosos passejants que hi havia a aquelles hores voltant-la.

La comitiva, on destacava la bandera de Blanes que portaven desplegada diverses persones, va fer el seu festiu recorregut fins arribar a la zona del davant de la Roca de Sa Palomera, a l’espai que hi ha a tocar del Monument a Lluís Companys. Allí s’hi van congregar els i les representants de les diferents entitats, que van fer un breu parlament per explicar la seva participació a la Festa Major de Santa Anna.

L'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, va tancar les intervencions agraïnt
les entitats que fan possible la Festa Major de Blanes
Ho van fer amb l’ajut d’Esteve Rams, qui va fer de mestre de cerimònies còmplice de tothom qui es adreçar al públic assistent. Les intervencions les va tancar l’alcalde de Blanes Jordi Hernández qui, en nom de l’Ajuntament, va agrair tothom que farà possible amb el seu esforç la Festa Major de Santa Anna 2023. Tot seguit, es va tancar aquesta part amb una nodrida fotografia de família.Va ser llavors quan va arribar el moment culminant. Un reduït grup de representants de les entitats va pujar fins el cim de Sa Palomera i es va encarregar de fer realitat la cerimònia que s’ha estat efectuant durant els anys anteriors: canviar la senyera, que habitualment oneja al seu capdamunt, per la bandera de Blanes. L’emblema de la ciutat on comença la Costa Brava lluirà mentre s’allargui el cicle festiu, i és una tradició que s’ha estat perpetuant des de fa dècades.
Les entitats que es va convidar a participar en l’acte popular de dissabte van ser: Consell Local de Joventut, la Colla Diables de Blanes Sa Forcanera, Gegants de Blanes, Esbart Joaquim Ruyra, Casa de Andalucía, Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC), Associació Cultural Joan Comorera, Manaies de Blanes, Colla Castellera dels Maduixots, Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, Banda Musical i Mossèn Joan Batlle, Assemblea Nacional Catalana, Club Billar Blanes, Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Entitats Esportives a càrrec de les barres, i Ajuntament de Blanes.Data de realització: 07/17/2023 | Data de la darrera actualització: 07/17/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300