Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes comença el compte enrere pel 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici que s’enceta divendres


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/18/2023 12:43:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FocsExpo21Blanes comença el compte enrere pel 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici que s’enceta divendres

Ahir al vespre es van explicar les bases del certamen al Jurat Popular que decidirà els dos primers premis conjuntament amb la Comissió Tècnica

El vespre d’aquest passat dilluns es pot dir que veritablement Blanes ja ha iniciat el compte enrere perquè comenci el 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Bava-Trofeu Vila de Blanes, que tindrà lloc del 21 al 22, i del 24 al 26 de juliol. És a dir: aquest divendres dia vint-i-un, es donarà el tret de sortida –mai millor dit- amb el dispar de la primera de les cinc pirotècnies que concorren enguany.L'alcalde de Blanes i el regidor de Festes, Jordi Hernández i Quique Pérez,
amb els i les membres del Jurat Popular
El tret de sortida l’ha constituït la seva presentació oficial als membres del Jurat Popular, en un acte acollit a la Sala de Plens. Els efectes pirotècnics es llençaran cadascun dels cinc dies des de la Roca i la platja de Sa Palomera, a 2/4 d’11 de la nit, mentre que els espectadors solen ocupar tota la franja litoral, tant al costat que dóna al Port, com a l’altra banda del Passeig de S’Abanell, als Pins.Cada nit presenciaran els focs de Blanes milers de persones, especialment les dues primeres jornades de divendres i dissabte. Després que l’any passat ja es va superar el primer mig segle de vida, el festival pirotècnic gaudeix d’un prestigi a nivell europeu contrastat per les pirotècniques participants. Aquest 2023 participen dues empreses estrangeres (d’Itàlia i França), així com tres de l’estat espanyol, dues de les quals són de València.

Veredicte del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

La presentació d’ahir al vespre la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat del regidor de Festes i des de fa molts anys membre de la Comissió Tècnica, Quique Pérez. La resta de membres de la comissió també van participar-hi. Són els homes i dones que al llarg de tot l’any vetllen pels diversos aspectes del certamen internacional, conjuntament amb l’Àrea de Cultura i Festes.El concurs atorga dos primers premis, i per triar les empreses que se’ls enduran es farà a través de les votacions dels membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular. Aquesta fórmula la valoren de manera molt positiva els professionals de les empreses pirotècniques, ja que entenen que els seus espectacles tenen un component popular indiscutible, però també cal que es puguin valorar les novetats i les elaborades composicions que dissenyen per lluir al cel.

Cinc aspectes a valorar: colors, ritme, originalitat, focs aquàtics i espai

Un total de 38 persones s’encarregaran de destriar les puntuacions, sumant als membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular. Cadascun d’ells i elles hauran de qualificar els espectacles en base a les valoracions de cinc aspectes: la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes, si el foc aquàtic s’ha disparat als dos costats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.El regidor de Festes, Quique Pérez, durant la reunió amb el Jurat Popular
El Veredicte, la suma de votacions, s’emetrà durant un acte obert al públic que tindrà lloc al Teatre de Blanes el dijous 27 de juliol, l’endemà que s’hagi fet el darrer dispar, a partir de les 5 de la tarda. Es tracta d’un acte que sol aixecar força expectació, ja que quan acaba cada nit del concurs blanencs i visitants ja fan el seu respectiu veredicte no oficial, valorant si el què han vist els ha agradat o no, o bé si hi havia alguna novetat destacada.

Igual que en les anteriors edicions, hi ha dos premis: 6.000 € per a qui es classifiqui en primer lloc, i 2.000 € pel segon premi. Per completar els premis en metàl·lic, el primer classificat també rebrà un trofeu coincidint amb el primer dia de la Festa Major de l’any vinent, al 2024, formant part del Pregó d’Inici de Festes.D’altra banda, també comptarà amb dos contractes en perspectiva: per tornar a participar en la que serà la 52a edició del certamen blanenc i per tancar la Festa Major de Santa Cristina a Lloret de Mar l’any vinent. En aquest sentit, val a dir que l’empresa guanyadora del 2022, i que també es va proclamar vencedora en l’anterior edició del 2019, Pirotècnia Valenciana de València, participarà enguany el tercer dia de focs, més concretament el dilluns 24 de juliol.

La Comissió Tècnica ha tingut cura d’escollir les millors empreses perquè cadascuna de les cinc nits del concurs siguin espectacles singulars i que estiguin a l’alçada del prestigi assolit. La distribució de les cinc empreses pirotècniques al llarg dels cinc dies de focs és la següent:


DiaPirotècnia ParticipantProcedència
Divendres 21 de juliolPirotècnia PoleggiItàlia
Dissabte 22 de juliolPirotècnia JosmanOurense
Dilluns 24 de juliolPirotècnia ValencianaValència
Dimarts 25 de juliolPirotècnia Mille et Une ÈtoilesPerpinyà
Dimecres 26 de juliolPirotècnia MartíCastellóData de realització: 07/18/2023 | Data de la darrera actualització: 07/18/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300