Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

10a edició de l’Ensorra’t, el Festival de Música Jove de la Festa Major de Blanes del 21 al 25 de juliol a la platja del centre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/19/2023 12:47:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELL10a edició de l’Ensorra’t, el Festival de Música Jove de la Festa Major de Blanes del 21 al 25 de juliol a la platja del centre

Enguany es posarà en marxa el projecte ‘i-Fest’, per fomentar els hàbits saludables i de consum responsable entre la població jove en espais d’oci nocturn, i continuarà el ‘Punt Lila’

Aquest 2023 l’Ensorra’t –el Festival de Música Jove de la Festa Major de Blanes- serà encara més especial que les anteriors edicions, perquè arriba a la 10a edició. L’any 2012 era un projecte molt petit, on diverses entitats van unir forces per poder oferir una alternativa de festa major a les i els joves de la vila, després de la desaparició de les llegendàries ‘Barrakes’.Un any més tard, al 2013, es van unir més entitats i persones a títol individual que van decidir donar nom i forma al què ara es coneix com l’actual ‘Ensorra’t’, un espai de festa i oci nocturn, però també un model de participació i implicació on tant les entitats com les persones a títol individual aporten el seu granet de sorra, uneixen esforços amb un únic objectiu: ser i fer poble.

El festival es farà durant cinc dies consecutius: des del divendres 21 fins al dimarts 25 de juliol, a partir de les 23’15 i fins la matinada, a la platja del centre a tocar del Lloc de Socors de l’espigó del Club de Vela Blanes. Sobre el passeig s’hi alça l’escenari amb forma de mitja cúpula per on desfilaran grups i DJs que prometen cinc nits de música, bon rotllo i els retrobaments d’amistats arran de mar. Cal destacar el cartell que anuncia l’activitat, dissenyat per @_rockinpeace_, de reminiscències tan rockeres, amb la Roca de Sa Palomera de Blanes com inspiració.A l’escenari de l’Ensorra’t sonaran estils per a tots els gustos i alternatives amb grups com ara ‘Whipping’, ‘Pedrà’, ‘Ready to Rock’, ‘Xiclet’, els mítics ‘Ebri Knight’ –que ja fa 15 anys que recorren festes i festivals-, ‘DJ Sendo’, ‘Dpraims’, ‘Dolça’, ‘Jaume Milla’, ‘La Moska Band’, ‘Les Testarudes’, ‘Boom Boom Fighters & Cohan P’, ‘The Say Tones’, el reconegut ‘Serial Killerz’ i per tancar edició la popular ‘DJ Trapella’, que l’any passat va triomfar amb el seu estil propi.

Projecte ‘i-Fest’ per fomentar hàbits de consum responsable i Punt Lila

Una de les principals conclusions a què es va arribar arran de les reunions de valoració de l’Ensorra’t 2022 amb el Consell Local de Joventut, Policia Local, Protecció Civil, el Servei de Polítiques d’Igualtat i el Departament de Joventut, va ser la necessitat d’incidir en dos àmbits. D’una banda el foment d’hàbits saludables i consum responsable entre la població jove en aquest espai d’oci nocturn, i de l’altra millorar tant la seguretat com aspectes sanitaris i de salubritat.Ensorra't 2022: Punt Lila
Aquest segon punt s’ha resolt amb l’ampliació de vigilants i controladors, així com amb la instal·lació de més lavabos químics i la instal·lació de panells de fusta, per garantir l’aïllament elèctric i la seguretat del personal de barra. Ara bé, la novetat més important d’aquest 2023 respecte anteriors edicions serà la posada en marxa del projecte ‘i-Fest’, fruit del treball conjunt de la Nau4 i el Punt d’Informació Juvenil (PIJ), que han elaborat diverses activitats d’informació, conscienciació i prevenció adreçades al públic adolescent i als i les joves.L’objectiu és fomentar un oci nocturn saludable i evitar el consum abusiu de substàncies tòxiques –alcohol, drogues, tabac...- que puguin posar en perill la seva integritat física i la seva salut. La implementació d’aquest projecte es visualitzarà a través d’una carpa informativa de la Nau4 i el PIJ situada al costat de la ja habitual del ‘Punt Lila’.

Es parteix d’una realitat que no es pot amagar: els i les joves que assisteixen a l’Ensorra’t consumeixen alcohol i altres substàncies –com en altres festes i esdeveniments lúdics-, però sobretot alcohol perquè és una droga socialment acceptada. Ara bé, des de l’Ajuntament de Blanes, comptant amb el suport de l’organització de l’Ensorra’t, es creu en l’oportunitat que dona aquest mateix espai per conscienciar i informar als i les joves sobre els efectes negatius que aquests hàbits poden arriba a provocar en la seva salut.
Per la seva banda, al Punt Lila s’informarà, es donarà suport i assessorament davant de conductes masclistes i LGTBI fòbiques, comptant amb el suport de voluntariat que s’encarregarà de prevenir aquest tipus de conductes durant el Festival. Aquestes persones, juntament amb el personal de l’Àrea i del Consell Local de la Joventut de Blanes (CLJB), han rebut una formació específica per detectar i actuar davant d’aquestes situacions.Data de realització: 07/19/2023 | Data de la darrera actualització: 07/19/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300