Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’espectacle de la Pirotècnia Poleggi d’Itàlia enceta el 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2023 08:25:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOCSL’espectacle de la Pirotècnia Poleggi d’Itàlia enceta el 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

El festival continuarà avui amb la pirotècnia Josman d’Ourense, i es reprendrà dilluns amb la Pirotècnia Valenciana, guanyadora de les dues anteriors edicions del certamen

Aquesta passada nit de divendres Blanes ha viscut l’inici del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes amb la primera de les dues pirotècnies estrangeres que competeixen enguany. Es tractava de Poleggi, de Canepina-Viterbo (Itàlia), coneguda a Blanes perquè l’any 2019 va quedar en tercera posició, després que l’any anterior havia guanyat el primer premi tant al Festival Internacional de Focs Artificials de Bilbao com al de Tarragona.Espectacle Pirotècnia Poleggi d'Itàlia
Avui dissabte el concurs continuarà amb l’actuació de la Pirotècnia Josman, de Cambeo (Ourense), i l’endemà diumenge hi haurà l’anunciada aturada del concurs durant un dia, al coincidir amb les Eleccions Generals de l’estat espanyol. El certamen blanenc continuarà el dilluns 24 de juliol amb una actuació estel·lar: la Pirotècnia Valenciana, guanyadora de les dues anteriors edicions, la del 2019 i la del 2022.

L’endemà dimarts participarà la segona empresa estrangera, Mille et une Étoiles (Mil i Una Estrelles) de Perpignan, a la Catalunya Nord (França), que dispararà els seus efectes al festival blanenc per primera vegada. Per últim, el concurs es tancarà amb l’actuació de dimecres a la nit, a càrrec de la Pirotècnia Martí de Borriana (Castelló), una població amb qui recentment s’ha solidaritzat l’Ajuntament Blanes per la censura patida a la seva Biblioteca Municipal de diverses revistes en català.

Veredicte del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

El concurs atorga dos primers premis, i per triar les empreses que se’ls enduran es farà a través de les votacions dels membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular. Aquesta fórmula la valoren de manera molt positiva els professionals de les empreses pirotècniques, ja que entenen que els seus espectacles tenen un component popular indiscutible, però també cal que es puguin valorar les novetats i les elaborades composicions que dissenyen per lluir al cel.Un total de 38 persones s’encarregaran de destriar les puntuacions, sumant les dels membres de la Comissió Tècnica i les del Jurat Popular. Cadascun d’ells i elles hauran de qualificar els espectacles en base a les valoracions de cinc aspectes: la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes, si el foc aquàtic s’ha disparat als dos costats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.

El Veredicte, la suma de votacions, s’emetrà durant un acte obert al públic que tindrà lloc al Teatre de Blanes el dijous 27 de juliol, l’endemà que s’hagi fet el darrer dispar, a partir de les 5 de la tarda. Es tracta d’un acte que sol aixecar força expectació, ja que quan acaba cada nit del concurs blanencs i visitants ja fan el seu respectiu veredicte no oficial, valorant si el què han vist els ha agradat o no, o bé si hi havia alguna novetat destacada.

Igual que en les anteriors edicions, hi ha dos premis: 6.000 € per a qui es classifiqui en primer lloc, i 2.000 € pel segon premi. Per completar els premis en metàl·lic, el primer classificat també rebrà un trofeu coincidint amb el primer dia de la Festa Major de l’any vinent, al 2024, formant part del Pregó d’Inici de Festes.D’altra banda, també comptarà amb dos contractes en perspectiva: per tornar a participar en la que serà la 52a edició del certamen blanenc i per tancar la Festa Major de Santa Cristina a Lloret de Mar l’any vinent. La Comissió Tècnica ha tingut cura d’escollir les millors empreses perquè cadascuna de les cinc nits del concurs siguin espectacles singulars i que estiguin a l’alçada del prestigi assolit. La distribució de les cinc empreses pirotècniques al llarg dels cinc dies de focs és la següent:


DiaPirotècnia ParticipantProcedència
Divendres 21 de juliolPirotècnia PoleggiItàlia
Dissabte 22 de juliolPirotècnia JosmanOurense
Dilluns 24 de juliolPirotècnia ValencianaValència
Dimarts 25 de juliolPirotècnia Mille et Une ÈtoilesPerpinyà
Dimecres 26 de juliolPirotècnia MartíCastellóData de realització: 07/22/2023 | Data de la darrera actualització: 07/22/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300