Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Colla de Diables Sa Forcanera celebra els 20 Anys amb un impactant i memorable Correfoc a la Festa Major


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/24/2023 11:47:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DiablesSaForcaneraLa Colla de Diables Sa Forcanera celebra els 20 Anys amb un impactant i memorable Correfoc a la Festa Major

Un centenar de diables i diablesses de Blanes, Malgrat de Mar i Castellbisbal van fer lluir l’activitat divendres durant dues hores i mitja, precedits pel grup de percussió

Un altre dels actes que ha fet alterar el calendari previst per la Festa Major 2023 la celebració de les Eleccions Generals d’aquest diumenge és el Correfoc. Des de feia uns anys s’havia instituït la tradició perquè es celebrés la nit de diumenge, a cavall entre d’altres actes programats a la nit i quan tot just acaba l’espectacle del Concurs Internacional de Focs d’Artifici.Correfoc 20è aniversari Colla de Diables Sa Forcanera, divendres
Fotografies: Marc Brun
Per això, inusualment, la nit del passat divendres, coincidint amb la primera jornada de la Festa Major de Santa Anna, els carrers de Blanes van viure amb tota l’acostumada intensitat, però encara augmentada uns quants graus més, el seu més que tradicional correfoc. El què també està establert des de fa uns anys és que el seu recorregut sigui sempre el mateix, al centre del municipi.

20 anys de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes

Ara bé, aquesta vegada hi havia un fet prou significatiu, perquè la celebració de l’acte per excel·lència que identifica als diables i diablesses de Blanes és el correfoc de la Festa Major de Santa Anna, el seu màxim exponent. Enguany l’entitat compleix 20 anys, tal com li va ser reconegut al Pregó d’Inici de Festes celebrat també divendres.Per això, si habitualment l’acte ja té de per sí una intensitat prou elevada, la nit del passat divendres i primeres hores de la matinada de dissabte Sa Forcanera va redoblar esforços perquè fos memorable. Tal com explicaven els propis diables i diablesses, hi va haver més varietat que mai, amb un nou espectacle que tothom que va participar-hi ha coincidit a explicar que ha estat el més intens, el més emocionant i potent que s’ha fet a Blanes.Com és habitual, per cridar tothom a participar-hi, els i les integrants de la percussió de la Colla de Diables va conduir tothom fins el punt de partida, amb una sonora i festiva batucada. Un cop al punt de partida, davant l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample, només calia esperar que comencessin a esclatar els efectes que els i les membres de la colla s’havien encarregat laboriosament d’anar instal·lant pels diferents carrers i carrerons per on va transcórrer.

Un centenar de diables i diablesses participen al Correfoc dels 20 Anys

Per ajudar a què el festiu acte tingués la intensitat que es mereixia, la Colla de Diables Sa Forcanera va comptar amb el suport de dues altres colles més: els Ratpenats Infernals de Malgrat de Mar i la Colla de Diables de Castellbisbal. Tres colles que ja van encetar la vetllada amb un bon àpat, un sopar de germanor que van compartir plegats per intercanviar experiències, agafar forces i compartir anècdotes abans d’emprendre la tasca.Per començar el correfoc, es va encendre un gegantí número 20 de l’aniversari per deixar clar quants anys fan enguany. Després, al llarg del recorregut, van predominar els efectes de color verd, que identifica la indumentària de l’entitat blanenca. Durant una bona estona els i les amants de les emocions fortes van poder participar en un correfoc molt intens, molt emotiu i amb molta energia perquè el gaudissin els blanencs i blanenques i tothom que tingues ganes de participar-hi, vinguts d’altres poblacions.De fet, és el més llarg que es recorda, perquè va començar quan eren els volts de les 11 de la nit, i va acabar quan passaven alguns minuts de 2/4 de 2 de la matinada. De fet, com a dada anecdòtica, cal dir que el públic que la primera nit d’aquesta Festa Major omplia l’escenari de l’Ensorra’t, a la platja del centre de Blanes, va poder contemplar el final del correfoc des de la sorra, ja que sempre culmina a la Plaça de l’Església, amb efectes que es llencen a l’aire, il·luminant el campanar de la parròquia.Abans, van haver-hi les populars empaitades dels portadors d’efectes pirotècnics, i les habituals corredisses, amanides pel tradicional cant del no passareu als portadors dels grans encenalls. El moment culminant va arribar quan tota la corrua de gent va entrar al tram final del recorregut, la Plaça de l’Església, que es va cobrir de guspires i efectes pirotècnics, així com les flamarades que llencen els bufadors de foc, complementats amb els esclats d’efectes que, com dèiem, van poder ser gaudits des de força llum.Data de realització: 07/24/2023 | Data de la darrera actualització: 07/24/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300