Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Hospital-Asil Sant Jaume celebra la festa del seu patró amb una missa, música de cobla i capgrossos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2023 02:47:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

HospitalSantJaume100L’Hospital-Asil Sant Jaume celebra la festa del seu patró amb una missa, música de cobla i capgrossos

L’alegria de la Festa Major de Santa Anna s’ha viscut avui amb la Cobla del Col·legi Santa Maria i la Colla Gegantera

Avui dimarts, en què el calendari indica que s’escau Sant Jaume, ha sigut festa grossa a l’Hospital-Asil Sant Jaume per honrar el seu patró, tal com marca la tradició de fa tants segles. Ho ha fet amb dos dels ingredients de festa que l’havien caracteritzat fins abans de la pandèmia, després que al 2020 i 2021 només va fer-ho de portes endins i l’any passat es va fer encara, necessàriament, amb algunes restriccions.

La celebració d’aquest matí l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, qui ho ha fet per primera vegada. L’han acompanyat diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, membres de la Fundació Asil Sant Jaume i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. També han assistit treballadors i treballadores de l’hospital-asil, residents, familiars i amics que han compartit amb els i les asilades una estona d’esbarjo i festa.

Celebració al jardí de l’Hospital-Asil

Per segon any consecutiu, la missa no s’ha fet a la capella de l’Hospital-Asil Sant Jaume, sinó que s’ha celebrat al jardí interior que hi ha a l’equipament, un lloc molt més adequat per la calor estiuenca. Sense moure’s d’aquest escenari també s’ha perpetuat el costum que hi haguessin les intervencions musicals i de ball amb la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i els capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes.

Després de la missa oficiada per mossèn Enric Roura, l’han substituït sota la carpa que l’ha aixoplugat els i les músics de la formació musical per amenitzar la vetllada, filant diverses melodies per acompanyar la dansa i la gresca a càrrec dels capgrossos de la Colla Gegantera. A banda de fer improvisats balls, els nois i noies que porten els capgrossos han saludat als i les asilades que viuen a l’Hospital-Asil, aportant així un ingredient molt festiu a la celebració del patró.
Un altre element festiu han estat els fulards i mocadors de color lila que lluïen alguns residents i personal assistencial. També ho ha estat una tela de grans dimensions amb els emblemes de l’Hospital Asil Sant Jaume que ha aixoplugat familiars i convidats a la festa que s’estaven al jardí.Data de realització: 07/25/2023 | Data de la darrera actualització: 07/25/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300