Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes farà dissabte una neteja del fons marí de Sa Palomera per treure les deixalles del Concurs de Focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/26/2023 10:41:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Neteja fons marí Blanes07Blanes farà dissabte una neteja del fons marí de Sa Palomera per treure les deixalles del Concurs de Focs

Submarinistes de Blanes Sub ho faran de 9 a 12 del matí, amb el suport de voluntariat que es pot inscriure a residus@blanes.cat si volen contribuir a donar-hi suport a la platja

L’Ajuntament de Blanes ha organitzat per aquest proper dissabte 29 de juliol una acció que se sol fer cada any coincidint amb els dies posteriors de la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. És la Neteja del Fons Marí que tindrà lloc a l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera, que és des d’on es llencen cada nit els elements pirotècnics per l’espectacle nocturn.Neteja Fons Marí Sa Palomera després del Concurs de Focs d'Artifici del 2022
L’objectiu és treure el màxim nombre de restes del material que hi queda dipositat després dels espectacles de focs d’artifici que, durant les cinc nits amb què ha comptat la 51ena edició del certamen, han estat omplint de llums i colors el cel blanenc. Es tracta en definitiva, de fer neteja i reduir en la mesura que es pugui la quantitat de deixalles acumulades al mar després que ha tingut lloc el festival.Al mateix temps, també s’aprofita per retirar els altres tipus de residus que lamentablement també proliferen al fons marí, fruit de l’incivisme de qui continua pensant que el mar és un gran dipòsit on tirar-hi deixalles. A banda d’aquesta principal fita, netejar el fons marí, també n’hi ha una altra complementària: sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir nets els espais naturals.Precisament cal dir que aquest indret, l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera, és un dels racons més visitats de Blanes. No tan sols per la seva bellesa natural, sinó també perquè és un punt que marca l’inici de la Costa Brava. Per això és habitual veure-hi sempre un munt gent pujant-hi sobretot a l’estiu.

Suport de Blanes Sud pel fons marí i Voluntariat per la platja

El Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes s’ha encarregat d’organitzar la neteja del dissabte, amb el suport del Centre de Busseig Blanes Sub, que està inscrivint els submarinistes que vulguin col·laborar-hi. Es demana que qui vulgui ajudar tingui la titulació mínima B2E o Advanced, i tothom és benvingut, amb un màxim nombre de 20 persones. L’adreça per apuntar-se és centre@blaneslsub.com.L’activitat es farà a partir de les 9 del matí i fins les 12 del migdia. Hi haurà dos equips: el subaquàtic amb els submarinistes que aniran netejant el fons marí, i un altre grup de persones a terra, que recolliran les bosses amb deixalles que els vagin portant a la superfície els i les bussejadores. Finalment, quan acabi la neteja del fons marí, ajudaran a seleccionar els tipus de deixalles trobades.Tothom qui vulgui es pot inscriure per fer de voluntari o voluntària, en aquest cas a través del correu del Departament de l’Ajuntament de Blanes que ho organitza: residus@blanes.cat Cada vegada que s’organitza una jornada de neteja del fons marí també solen inscriure-s’hi voluntaris i voluntàries que, de manera espontània, s’afegeixen a l’acció quan els veuen a la platja. Sovint són banyistes i/o passejants que volen contribuir amb el seu esforç a una finalitat que, en definitiva, és un benefici per a tota la ciutadania.Data de realització: 07/26/2023 | Data de la darrera actualització: 07/26/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300