Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la celebració de la Festa de Santa Anna amb un concert popular i un ball de nit de l’Orquestra Selvatana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/27/2023 10:21:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes tanca la celebració de la Festa de Santa Anna amb un concert popular i un ball de nit de l’Orquestra Selvatana

La segona part de la jornada central del cicle festiu que coincideix amb la festivitat de la patrona, va incloure dos dels actes més característics de les festes majors

El dia central de la Festa Major de Blanes, quan se celebra una de les dues festes locals que hi ha al llarg de l’any, en aquesta ocasió amb motiu de la seva patrona, Santa Anna, es va tancar ahir a la nit d’una manera molt festiva, que enllaça amb dos dels elements populars més característics de les festes majors aquí i a tantes localitats catalanes. Després que al matí havien tingut lloc les activitats més oficials i tradicionals que caracteritzen aquest dia, a la tarda i a la nit es va coronar el periple amb dos altres actes en aquesta mateixa línia.
Concert de Tarda amb l'Orquestra Selvatana
Abans, però, es va fer una breu audició de sardanes al Passeig de Dintre i després, més entrada la tarda, va ser l’hora de celebrar el típic Concert de Festa Major, seguit hores després pel Ball de Nit. Les dues activitats es van allotjar al mateix indret: la Plaça dels Dies Feiners que, com és tradicional aquesta jornada, es va omplir de gom a gom d’espectadors i espectadores disposats a passar una agradable tarda estiuenca. Entre ells s’hi comptava l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat de diversos regidors i regidores.Per tocar la música de les sardanes i per amenitzar les dues vetllades següents es va comptar amb una formació musical que, més que una orquestra, és tota una institució. L’Orquestra Selvatana compta amb músics força coneguts a Blanes perquè han vingut aquí en diverses ocasions, majoritàriament coincidint amb aquesta jornada festiva. Però també perquè hi ha molts integrants que són d’aquí.

Concert de tarda de Festa Major

L’orquestra selvatana en format concert va fer un repàs a diversos temes musicals de tots els temps, començant per un clàssic de tota la vida: ‘Sweet Caroline’, de Neil Diamond. Després va ser el moment perquè es lluïssin les veus solistes: Noe`lia Mora, Victòria Huguet, Xavier Dealbert i Miquel Gili, sota direcció musical i arranjaments d’Eliseu Quintana.


Van interpretar la conegudíssima ‘She sarà, de Jimmy Fontana, ‘Malagueña Salerosa’ de Elpidio Ramírez i Pedro Galindo, ‘Strangers in the night’ i l’animada ‘Brasil’, d’Ari Barroso. A rengló seguit es va interpretar sense els cantants tot un altre clàssic, ‘Granada Malagueña’, que va comptar amb els trompetistes solistes Santi Pi, Xavier Segura i Josep Pineda.


La següent part va ser una secció dedicada a Boadway en Concert, amb diversos musicals entre els quals s’hi comptava ‘Sing’in in the rain’, ‘New York, New York’, ‘Bad Romance’ i la conegudíssima peça ‘Lady Marmalade’ de Moulin Rouge. A rengló seguit es va poder gaudir d’un solo amb clarinet a càrrec de Jordi Feliu i Josep Farràs, amb el ‘Klarinet’s Polka’ de Henry Mancini, i tota una secció de cançons del musical ‘Aladin


Finalment el darrer tram del concert, titulat ‘Dolça Catalunya’, va incloure diverses peces molt conegudes de cançó catalana. Aquí es va poder sentir des de ‘L’estaca’ fins ‘És la Moreneta’, passant per ‘La Santa Espina’, ‘Llevantina’, ‘A la plaça hi ha sasrdanes’, ‘Que tinguem sort’ i la olímpica ‘Amics per sempre’, que va cloure el recital. No cal dir que a cada intervenció el públic que omplia la sala s’hi deixava les mans aplaudint.

Ball de Nit com a cloenda de la Festa de Santa Anna

El concert de tarda-vespre es va cloure amb dos aplaudits bisos: la sardana ‘Girona m’enamora’ i un altre clàssic com és ‘La Marxa de Radetzky’, de Johann Strauss, tancant-se definitivament amb ‘El Cant de la Senyera’, que va fer posar tot el públic dempeus. Després de la darrera actuació del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici, l’Orquestra Selvatana es va vestir de nit pel Ball de Festa Major.
Ball de Nit de Festa Major, de nou amb l'Orquestra Selvatana
En aquest cas es tractava de ballar a cor que vols, i els veterans i experimentats músics van oferir una completa barreja de temes ballables de tots els temps. Des de ‘El Vals de las Mariposas’ fins a Boney M, passant per medleys de diferents temps i estils. L’Orquestra Selvatana va repassar tots aquells temes que no han de faltar mai en un genuí ‘Ball de Festa Major’ –només hi mancaven els fanalets-, barrejats amb reversions en format ball de temes d’actualitat.
Data de realització: 07/27/2023 | Data de la darrera actualització: 07/27/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300