Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes aprova condemnar la censura de la cultura, defensar la llibertat d’expressió i contra les notícies falses


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/28/2023 08:42:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes aprova condemnar la censura de la cultura, defensar la llibertat d’expressió i contra les notícies falses

Es tracta d’una moció presentada per BECP i CUP que va comptar amb el recolzament de gairebé tots els grups polítics, llevat del PP i VOX, que varen votar en contra

Ahir al vespre es va celebrar el ple municipal del mes de juliol el primer de caràcter ordinari del nou mandat. El primer punt de debat, la modificació del pressupost municipal vigent, va prosperar amb 13 vots a favor, mentre que BECP i la CUP es van abstenir i ERC va fer-ho en contra. Respecte establir les dues festes locals pel 2024, va aprovar-se per unanimitat, i seran les habituals: el dia de l’Aplec del Vilar el 2 d’abril, i el Dia de Santa Anna, el 26 de juliol.

Els tres següents punts a l’ordre del dia també van prosperar, però amb diversitat de criteris. El conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal en matèria d’activitats es va aprovar amb l’abstenció de BECP i la CUP; i la modificació dels estatuts del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona també es va aprovar amb idèntic posicionament. Per últim, el conveni de col·laboració amb la Generalitat pel Pla Educatiu d’Entorn va ser avalat per unanimitat.

S’aprova la moció de BECP i CUP per condemnar la censura en l’àmbit cultural

Pel que fa a les tres mocions que tancaven la part de debat del ple, totes tres van prosperar. Una d’elles va ser la presentada per BECP i CUP per la condemna a la censura en l’àmbit de la cultura, en defensa de la llibertat d’expressió i contra les notícies falses. A banda dels proposants, també la van recolzar pràcticament tots els grups municipals, llevat del PP i VOX, que van votar en contra. L’acord inclou mantenir una programació cultural diversa i inclusiva, sense cedir a les imposicions dels partits d’extrema i ultra dreta.Vots a favor de la Moció per condemnar la censura en la cultura
També inclou mostrar des del ple de l’Ajuntament de Blanes la seva condemna a la censura exercia contra autores i autors, que ha suposat la cancel·lació de la representació de les seves obres. Un altre punt inclòs a la proposta d’acord és que es desmenteixi i publiqui en xarxes i medis de comunicació totes aquelles notícies falses i malintencionades relacionades amb Blanes i la seva ciutadania, aportant les dades i informacions reals que deixin en evidència als seus autors.

D’igual manera, inclou mantenir i incentivar totes aquelles iniciatives de recolzament als col·lectius que poden patir els atacs dels partits de dreta i ultradreta, com les dones i la violència de gènere, les persones LBGTIQ+, les persones racialitzades i altres, amb polítiques i actes públics institucionals. Per últim, també demana fer campanyes de sensibilització i informació ciutadanes contra els tòpics racistes i xenòfobs amb dades de Blanes per informar a la ciutadania i combatre relats que no tenen a veure amb la realitat social del municipi.
Recuperar els camins de ronda i rebuig a infiltracions policials i espionatge

L’altra moció presentada per BECP que també va prosperar, en aquest cas amb la unanimitat dels 21 regidors i regidores, és per impulsar la recuperació dels camins de ronda i accés al litoral. L’acord inclou la redacció d’un estudi que contempli la diagnosi i estat actuals dels camins de ronda i la façana litoral de S’Abanell, així com programar les actuacions necessàries per reobrir i tenir connectada tota la façana litoral.Aprovació per unanimitat de la Moció per impulsar la recuperació
dels Camins de Ronda
També demana instar a la Direcció General de Costes de l’estat a preveure i destinar partides d’inversió per a la reforma i rehabilitació del Passeig de S’Abanell. Per últim, la tercera moció que també va prosperar la presentava la CUP amb l’adhesió d’ERC.Vots a favor Moció per rebutjar l'espionatge i les infiltracions
policials en els moviments socials
El seu objectiu és rebutjar l’espionatge i les infiltracions policials en els moviments socials i inclou que hi hagi una declaració institucional pública en aquest sentit, així com demanar la derogació de la llei mordassa i expressar la solidaritat amb les víctimes d’aquests casos. La proposta d’acord va comptar amb els vots a favor dels proponents, així com de BECP i JxB. Per la seva banda el PSC, Grup Blanes i Blanes, Sí es van abstenir, i tant el PP com VOX van votar-hi en contra.Data de realització: 07/28/2023 | Data de la darrera actualització: 07/28/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300