Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la Festa Major amb el tradicional Aplec de l’Amor, que va incloure un concert de tribut a Queen


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/29/2023 08:15:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes tanca la Festa Major amb el tradicional Aplec de l’Amor, que va incloure un concert de tribut a Queen

Cala Bona es va omplir amb prop de 5.000 persones que van perdurar la tradició centenària de fer un sopar a l’aire lliure, amenitzat per la millor banda d’homenatge als Queen: ‘Momo’

Com marca la tradició, la Festa Major de Blanes no va acabar dijous amb el veredicte del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes. Ho va fer ahir divendres, coincidint amb la data del 28 de juliol. En aquesta mateixa data, des de fa més d’un segle de vida, se celebra l’Aplec de l’Amor.Platja de Cala Bona, una hora i mitja abans de començar el concert
Una vetllada nocturna viscuda a l’aire lliure on el més típic és compartir un sopar acompanyat de la parella, amics, familiars o qui es vulgui de companyia. Va començar a les sis de la tarda amb una mitja audició de sardanes a càrrec de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, simultàniament a què l’ermita de Sant Francesc va acollir una missa seguida per una copa de cava, organitzada per l’Associació Amics de les Ermites.Sardanes amb la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, i sortida
de la Missa a l'Ermita de Sant Francesc
Sopar a l’aire lliure amenitzat per Momo, homenatge als mítics Queen

A partir de llavors va començar a perpetuar-se una tradició que té la seva pròpia litúrgia. A mesura que la llum del dia s’anava apagant, la platja de Cala Bona s’anava omplint gradualment de públic. El regalim de persones que anaven arribant va ser constant i va doblar la participació de l’any passat, de manera que es calcula que aquest 2023 hauran assistit prop de 5.000 persones.Platja de Cala Bona, a quarts de 12 de la mitjanit
Arribaven a peu, en cotxe, en moto i inclús amb el Servei de Carrilet gratuït que l’Ajuntament de Blanes va posar a disposició dels qui no tenien un mitjà de transport propi. Això és perquè Cala Bona està als afores del municipi. Si bé està molt a prop del nucli urbà, per arribar-s’hi hi ha una estoneta de camí que puja fins a mitja alçada de la muntanya de Sant Joan si se segueix la ruta des del Passeig de Mar.Sigui com sigui, l’esforç paga la pena, i la tradició marca que cadascú es porta l’àpat o la beguda que més li agrada i, amb menor o major mesura –depèn del gust del consumidor- es reserva un lloc on gaudir d’un sopar d’estiu a l’aire lliure, quan ve més de gust per apaivagar la calor de l’estiu. El moment culminant de l’Aplec de l’Amor va arribar a partir de les 10 de la nit, amb un concert que enguany va rememorar les cançons d’un dels grups més memorables de finals del segle XX: Queen.Se’n va encarregar el grup Momo, que es presenta no pas com una banda de tributs, sinó una interpretació de la música de Queen, un homenatge on no els cal disfressar-se ni posar-se perruques o bigotis postissos –en referència al seu líder i vocalista, Freddie Mercury-, l’ànima eterna del grup britànic. Aquí només hi ha músics de primer nivell units per la seva devoció a l’autèntica reina del rock.Els lidera qui dóna nom a la banda, Momo Cortés, qui ahir es va ficar a la pell del seu admirat Freddie Mercury per encapçalar un concert vibrant, on la interrelació amb el públic va ser constant. Des d’encendre els llums del mòbil quan va entonar ‘Love of my life’ fins a entonar els autèntics himnes d’aquest mític grup. El seu repàs es va encetar amb ‘The Show Must Go On’ i va tancar-se amb la indispensable ‘Bohemian Rapsody’Dues de les seves cançons més emblemàtiques –‘We Will Rock You’ i ‘We Are The Champions’- van ser els bisos d’un repàs que no es va deixar hits tan coneguts com ‘Radio Gaga’ o ‘I Want To Break Free’. Un concert que no va deixar ningú indiferent, i va complaure les legions de fans amb que compta Queen. Una vetllada memorable per tancar una Festa Major que també ho ha estat.Data de realització: 07/29/2023 | Data de la darrera actualització: 07/29/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300