Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘20.000 Especies de Abejas’, un dels tres films preseleccionat pels Oscar 2024, estrena a Blanes la 6a temporada del Cicle Gaudí el 21 de setembre


Camí de tornada


Menú principalCinemes‘20.000 Especies de Abejas’, un dels tres films preseleccionat pels Oscar 2024, estrena a Blanes la 6a temporada del Cicle Gaudí el 21 de setembre

Hi ha quatre pel·lícules que es projectaran el tercer dijous de cada mes al Teatre de Blanes a les 20 h, i tres d’elles estan dirigides per dones: Estíbaliz Urresola, Sílvia Munt i Elena Trapé

Ja fa temps que el Teatre de Blanes allotja una experiència que ha estat sempre molt ben acollida pel públic tant d’aquest municipi com de les poblacions de la seva àrea d’influència. Es tracta del Cicle Gaudí de Cinema Català, que en aquest segon semestre del 2023 arriba ja a la seva sisena temporada.Projecció del Cicle de Cinema Gaudí
Com és habitual, la cartellera de setembre a desembre del cicle inclou quatre propostes molt atractives, amb films tot just estrenats fa uns mesos, i que han cridat poderosament l’atenció tant de la crítica especialitzada com del públic que ja les ha vist. Són els films ‘20.000 especies de abejas’, ‘Las buenas compañías’, ‘Els encantats’ i ‘Un cel de plom’.

Tret de sortida amb un dels films seleccionat pels Premis Oscar 2024

Ja d’entrada, el tret de sortida del VI Cicle Gaudí de Cinema a Blanes el donarà el 21 de setembre un film que precisament fa pocs dies s’ha sabut que és un dels tres que aspira a ser seleccionat per representar l’estat espanyol en la carrera dels Premis Oscar 2024. Es tracta de ‘20.000 especies de abejas’, l’opera prima d’Estíbaliz Urresola, que ja ha guanyat l’Os de plata a la millor interpretació femenina (Sofia Otero, que interpreta la protagonista) a la Berlinale.Fotograma de '20.000 especies de abejas'
Explica la història de Cocó, de vuit anys d’edat, que no encaixa amb les expectatives que té la immensa majoria de la gent, i que no entén perquè. Tots als seu voltant insisteixen en anomenar-la Aitor, però no es reconeix amb aquest nom ni amb la mirada dels demés. El títol fa referència al rusc familiar farcit de personatges femenins i les diferents creences i maneres de pensar que té cadascuna d’elles.

‘Las buenas compañías’, ‘Els encantats’ i ‘Un cel de plom’

Les tres restants pel·lícules que completen el cartell de la sisena temporada del Cicle de Cinema Gaudí també tenen, cadascuna d’elles, els seus respectius punts d’interès. Començant per la segona projecció programada pel 19 d’octubre: ‘Las buenas compañías’, que dirigeix l’actriu i directora catalana Sílvia Munt, l’eterna ‘Colometa’ de ‘La Plaça del Diamant’.'Las buenas compañías', de Sílvia Munt
Es tracta d’un aclamat drama basat en fets reals que explica la història d’un grup de dones que l’estiu de l’any 1977 van lluitar per visibilitzar la causa feminista i aconseguir l’aprovació del dret a l’avortament. Les protagonistes són Alícia Falcó, Elena Tarrats, Itziar Ituño, Itziar Aixpuru, Nerea Elizalde, Mikel Laskurian, Iván Massagué, Marcia Cerzuela i Ainhoa Santamaria.

El 16 de novembre serà el torn de ‘Els encantats’, que també es basa en fets reals, igualment dirigida per una altra dona: Elena Trapé que protagonitzen Laia Costa, Daniel Pérez Prada, Pep Cruz i Aina Clotet, entre d’altres. La protagonista és l’Irene, separada fa poc temps que s’enfronta per primera vegada a l’absència de la seva filla de quatre anys que passa uns dies amb el seu pare. Incapaç de suportar-ho, marxarà a Antist, un petit poble de la Vall Fosca, on s’amaga la llegenda dels encantats que dóna títol al film.'Els Encantats', d'Elena Trapé
La història mitològica catalana dels personatges fantàstics que habiten als encatats i que surten de nit per fer de les seves la utilitza la directora per fer un paral·lelisme entre la seva pròpia situació vital i emocional on corre el risc de quedar-s’hi atrapada. La part oriental del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici emmarca una història que consolida la directora com un dels grans noms del renovat cinema espanyol i compta amb la sempre revitalitzadora presència de Laia Costa, protagonista de l’aclamada ‘Cinco lobitos’.

Per últim, la quarta i darrera projecció d’aquesta sisena temporada arribarà el 21 de desembre, amb l’únic film que no dirigeix una dona. En aquest cas és Miquel Romans, que presenta ‘Un cel de plom’, protagonitzat per Nausicaa Bonnín. També es basa en una història real, la de Neus Català, una lluitadora republicana feminista que va viure la dura experiència dels camps d’extermini nazis.'Un cel de plom', de Miquel Romans
La història arrenca l’any 1945, coincidint amb l’alliberament dels camps de concentració, quan Neus Català retorna a França i, un cop recuperada la llibertat, rememora els fets viscuts un any abans, quan un grup de dones va sabotejar la fàbrica de producció de bales on els nazis les obligaven a treballar. Van ser conegudes com ‘El comando de Gandules’

Organitzat pel Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català, com és habitual les quatre sessions del VI Cicle Gaudí de Cinema previstes fins desembre començaran a les 8 del vespre al Teatre de Blanes. Per assistir-hi, es poden comprar entrades anticipades a la plana web de l’equipament cultural: https://www.teatredelacostabravasud.cat/, o bé de manera presencial una hora abans que comencin les sessions.Data de realització: 09/17/2023 | Data de la darrera actualització: 09/17/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300