Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Convocat pel 14 d’octubre el 5è Concurs de Graffitis del Blanes Urban Fest (BUF!), 1er Festival d’Art i Música Urbana i Electrònica de la Costa Brava


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/22/2023 12:19:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Convocat pel 14 d’octubre el 5è Concurs de Graffitis del Blanes Urban Fest (BUF!), 1er Festival d’Art i Música Urbana i Electrònica de la Costa Brava

La inscripció es pot fer a:https://linktr.ee/JoventutBlanes i a l’Oficina de Joventut, i el certamen inclou tres premis de 700€, 500€ i 300€

Aquest divendres, 22 de setembre, s’ha obert el termini per participar al 5è Concurs de Graffitis, una de les activitats incloses en el marc del Blanes Urban Fest (BUF!), el 1er Festival d’Art i Música Urbana i Electrònica de la Costa Brava. L’esdeveniment, que tindrà lloc del 12 al 14 d’octubre, inclou un reguitzell d’activitats entre les quals s’hi inclou aquest certamen.L'espai on tindrà lloc el 14 d'Octubre el 5è Concurs de Graffitis del BUF!
El 5è Concurs sde Graffitis es farà el dissabte 14 d’octubre des de 2/4 de 10 del matí fins a 2/4 de 7 de la tarda, al Carrer Santa Cecília, en un mur situat a cavall entre el barri d’El Control-Horta de la Perla i Mas Enlaire, a tocar del Cementiri. Per participar-hi cal tenir més de 16 anys i presentar tota una sèrie de documentació, amb l’objectiu que les i els participants siguin artistes emergents, però amb un coneixement i experiència prèvia d’aquest art urbà.El concurs preveu tres premis: el 1er Premi és de 700 €; el 2on Premi de 500 €, i finalment també hi haurà un Premi Especial de 300 € a la millor obra d’un o una participant local. Aquest premi especial no es podrà acumular amb cap dels dos anteriors. A més a més, els i les participants rebran 50 € per les despeses de materials que seran entregats un cop acabada l’activitat i s’hagi comprovat que l’obra no difereix de l’esbós presentat.

Obert a la participació d’artistes d’arreu del territori

I és que el què es pretén és celebrar un concurs participatiu, que doni una oportunitat perquè els i les joves artistes puguin donar a conèixer la seva creativitat, però guardant uns mínims requisits de qualitat que atorguin transcendència i prestigi a l’experiència. En aquest sentit, la inscripció és gratuïta, i es pot participar individualment o en grups de fins a tres persones.

Les obres hauran de ser originals, inèdites i de temàtica lliure, i no s’admetran propostes on l’únic contingut només siguin lletres i/o signatures. Tampoc no podrà haver-hi continguts obscens, o que fomentin l’odi i/o discriminació per motius del lloc de naixement, ètnia, religió, gènere, orientació sexual, opinió, classe social o qualsevol altra condició o circumstància personal o social. Igualment, no s’admetran símbols i/o emblemes utilitzats per organitzacions socials o partits polítics.A banda d’acreditar la identitat amb una fotocòpia o fotografia del DNI del participant o participants, també caldrà presentar un esbós de l’obra que portaran a terme, així com tres fotografies d’obres que ja hagi realitzat anteriorment. Durant el termini de presentació, la inscripció i la resta de la documentació es podrà presentar mitjançant correu electrònic a concurs.graffitis@blanes.cat o bé presencialment, en sobre tancat, a l’Àrea de Joventut ubicada al Carrer Ample número 11, de 9 a 14 hores.

Terminis de presentació, selecció dels participants i altres detalls

Els terminis de presentació seran des d’avui divendres 22 de setembre fins al 5 d’octubre, ambdós inclosos. En el cas de presentació per correu electrònic, finalitzarà a les 23’59 hores del dia 5 d’octubre, i no s’admetran correus electrònics a partir de les 00’00 hores del dia 6 d’octubre. Per la seva banda, la presentació presencial acabarà a les 14 h del dijous 5 d’octubre.

D’entre totes les propostes rebudes, els membres del jurat seleccionaran als i les participants d’acord amb tres criteris principals. El primer és la qualitat i originalitat de l’esbós presentat, el segon valorarà les obres realitzades anteriorment, i el tercer l’experiència dels i les participants d’acord amb la descripció realitzada a la sol·licitud que poden acreditar a través de les xarxes socials, internet o altres mitjans admesos en dret.Els artistes urbans internacionals @saturno i @rav45, dos dels membres
del jurat del 5è Concurs de Graffitis
El dilluns 9 d’octubre s’informarà quines de les persones que han sol·licitat participar s’han seleccionat finalment perquè prenguin part al concurs. La comunicació es farà a través del correu electrònic que s’hagi indicat a la inscripció, i també es publicarà l’acta del tribunal amb la llista de participants al web municipal, així com –si el tribunal així ho considera- també es podrà incloure a la llista de participants el número de la paret que se li ha assignat per realitzar la seva obra.

Cada participant disposarà d’una paret de 3 x 2 metres aproximadament, i cal que es tingui en compte que pot ser motiu de desqualificació que l’obra que es pinti no correspongui amb l’esbós presentat. Tampoc no es pot causar molèsties o alterar la participació en el concurs de la resta d’artistes, conductes incíviques, el consum de begudes alcohòliques o substàncies estupefaents, i no deixar l’espai recollit després de l’activitat.El jurat estarà integrat per experts en l’art urbà, i les seves decisions seran inapel·lables, podent inclús declarar desert algun dels premis si consideren que les obres no reuneixen la qualitat artística suficient. Prendre part al concurs implica la cessió a l’Ajuntament de Blanes de la propietat de les obres exposades, que formaran part de l’espai públic, i serà responsabilitat de l’autor o autora qualsevol reclamació que pugui produir-se en relació amb el seu possible plagi.

Cal dir que amb l’objectiu de promoure la participació dels i les joves, des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament es realitzaran accions focalitzades a facilitar que prenguin part en l’activitat dels joves del municipi d’entre 16 a 23 anys.Personal del Departament de Joventut amb la regidora, Estefanía Romero,
a l'entrada de l'oficina on es poden fer les inscripcions presencials
Per donar el tret de sortida a l’inici del període d’inscripcions, que comença avui divendres, s’han trobat a les dependències del Departament de Joventut i Participació -que s’encarrega de l’organització- la regidora de les dues àrees, Estefanía Romero, amb tècniques i tècnics. Totes plegades s’han fet una festiva fotografia amb el cartell provisional del BUF! a l’entrada de l’oficina on es poden fer les inscripcions presencials.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/22/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300