Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tancarà dijous les Jornades de Ciclisme Segur 2023 a l’Institut Serrallarga


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/25/2023 06:53:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logotip d'una bicicletaBlanes tancarà dijous les Jornades de Ciclisme Segur 2023 a l’Institut Serrallarga

S’han programat cinc sessions d’aquest pla pilot organitzat per la Generalitat i la Federació Catalana de Ciclisme, per abordar i millorar la seguretat del ciclisme esportiu

Aquest proper dijous 28 de setembre es tancaran a Blanes les Jornades de Ciclisme Segur que s’han estat fent durant tot aquest any a un total de cinc localitats d’arreu de comarques gironines. El pla pilot està organitzat per la Generalitat de Catalunya conjuntament amb la Federació Catalana de Ciclisme amb un clar objectiu: compartir l’espai viari, millorar la seguretat i gaudir d’aquest esport.Imatges d'Arxiu: Sortida en bicicleta amb escolars de Blanes organitzada
per la Policia Local de Blanes
Es tracta d’abordar una de les problemàtiques que afecta més a aquest esport: els accidents viaris de ciclistes. La convivència entre bicicleta i altres vehicles és una situació encara a resoldre, i les xifres així ho demostren. Segons dades del Servei Català de Trànsit, l’any passat van morir vuit ciclistes a les carreteres catalanes, dues més que al 2021. D’altra banda, durant el 2021 es van produir 1’36 accidents al dia en zones interurbanes, i 5’6 accidents/dia en zones urbanes.Aquestes dades corroboren la necessitat de conèixer els riscos del ciclisme en carretera, una informació que s’encarreguen de donar a conèixer els Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit, Sistema d’Emergències Mèdiques, Esportcat (Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física) i la Federació Catalana de Ciclisme. Professionals d’aquest àmbit participen a les sessions per aportar la seva experiència.Les jornades es van encetar a principis d’any, el 2 de febrer a Banyoles, una sessió inicial continuada dues setmanes més tard, el 16 de febrer, a Palafrugell. L’1 de juny es va traslladar a Girona, i el passat 14 de setembre es va fer a la Vall d’En Bas. L’última s’acollirà aquest proper dijous a Blanes, més concretament a l’Institut Serrallarga, a les 7 de la tarda.

Per poder participar-hi cal inscriure’s a través del següent enllaç: https://forms.office.com/e/26cHsz8emBData de realització: 09/25/2023 | Data de la darrera actualització: 09/25/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300