Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà l’actuació de la Massachusetts Wind Ensemble i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalBanda_ColSantaMariaBlanes acollirà l’actuació de la Massachusetts Wind Ensemble i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria

La trobada cultural internacional de les dues formacions infantils i juvenils es farà el 18 de febrer a les 18 h al Teatre de Blanes

Blanes serà d’aquí a uns dies l’escenari d’una trobada musical i cultural internacional que aplegarà una formació catalana, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, amb una altra dels Estats Units, la Massachusetts Youth Wind Ensemble. El concert tindrà lloc al Teatre de Blanes el diumenge 18 de febrer a les sis de la tarda, i serà possible aprofitant la gira que la banda nord americana està fent a l’estat espanyol per fer una aturada al municipi on comença la Costa Brava.La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, dirigida per Jordi Sacristán,
al Concert de Nadal 2023
Totes dues bandes, amb músics infantils i juvenils, compten els dies que falten pel concert amb una gran il·lusió, en un esdeveniment únic perquè el públic gaudeixi de dos models de bandes formades per músics d’edats similars. En el cas de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes, dirigida per Jordi Sacristán, hi ha una gran presència de músics joves. Des de fa dècades, està fent una tasca de gran rellevància en el foment de la música de banda i cobla entre els joves de la ciutat blanenca i poblacions del voltant.

De fet, va ser la primera banda i cobla creada arreu de l’estat espanyol als anys 60 del segle XX, formada per músics d’aquestes edats. Va néixer de la mà del sacerdot i músic valencià Joaquim Alqueza, qui va deixar una empremta cultural i social que encara perdura. Per la seva banda, la Massachusetts Youth Wind Ensemble està dirigida per Michael Mucci i la composen joves amb edats compreses entre els 14 i 18 anys, estudiants del Conservatori de Música de Nova Anglaterra, a Boston.La Massachusetts Youth Wind Ensemble, dirigida per Michael Mucci,
en un concert al Conservatori de Música de Nova Anglaterra (Boston)
La Federació Catalana de Societats Musicals s’ha encarregat de l’organització d’aquest esdeveniment, amb el suport de les dues bandes. També compta amb el recolzament del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, el Departament de Cultura de la Generalitat, i Perform in Spain, l’empresa encarregada de la gira que està fent la formació de Massachusetts.

Interpretació conjunta de la sardana ‘L’Empordà’, d’Enric Morera

El concert que s’acollirà a Blanes tindrà dues parts, una per a cada banda, que s’ajuntaran en una única i gran formació per fer la interpretació conjunta de la sardana arranjada ‘L’Empordà’, d’Enric Morera. La vetllada s’encetarà amb la interpretació de diverses peces musicals a càrrec de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i, després d’una mitja part on hi haurà un breu acte oficial, serà el torn de la formació nord-americana.Aquests darrers dies els músics de totes dues formacions estan ultimant els assajos previs a la cita que tindrà lloc d’aquí a una setmana. En aquest sentit, la presidenta de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, Vanessa Martínez, ha destacat la singular experiència que significarà pels nois i noies de la formació blanenca poder participar en aquest concert: “En l’àmbit musical ens hem marcat unes fites tècniques que contribueixen a l’enriquiment de la banda. En l’àmbit personal, estem molt il·lusionats de compartir musica i cultura amb músics joves d’una altra nacionalitat”.

Tothom qui estigui interessat en assistir al concert, poden comprar entrades al preu popular de 5 € a la seu de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria de Blanes (Carrer Salut, 24, de dilluns a divendres, de 17 h a 20 h.Data de realització: 02/09/2024 | Data de la darrera actualització: 02/09/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300