Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat avui l’Aplec del Vilar, amb més de 400 anys d’història


Camí de tornada


Menú principalObreria del vilarBlanes ha celebrat avui l’Aplec del Vilar, amb més de 400 anys d’història

La tradicional jornada festiva que tanca la Setmana Santa blanenca ha inclòs diversos actes encapçalats per l'alcalde i representants de l'Ajuntament de Blanes, conjuntament amb membres de l'Obreria del Vilar

Aquest dimarts, en què tradicionalment Blanes celebra la festa local de l’Aplec del Vilar, la població on comença la Costa Brava ha tornat a reviure aquesta tradició que ja compta amb més de 400 anys d’història. S’ha acollit a l’esplanada del Santuari del Vilar que dóna nom a la festivitat. Es tracta d’un paratge situat als afores del nucli urbà, i és molt apreciat tant per la ciutadania com pels visitants que hi acudeixen per passar-hi una jornada a l’aire lliure.
Aquest és justament el reclam que té la jornada festiva, tot i que durant els darrers anys hagi minvat força la participació dels qui aprofiten la jornada festiva extra de la Setmana Santa per anar-hi. Malgrat tot, encara hi ha grups de famílies i amics que es porten el dinar de casa i el comparteixen distribuïts arreu de l’esplanada a les taules de fusta, o bé directament sobre el terra.

L’Ajuntament i l’Obreria del Vilar han encapçalat la celebració d’avui

L’Aplec del Vilar l’organitzen de manera conjunta l’Ajuntament de Blanes i l’Obreria del Vilar, ja que és una de les dues festes locals que celebra la població al llarg de l’any. Com marca la tradició d’aquests darrers anys, la celebració de l’Aplec del Vilar s’ha encetat a les 11 del matí amb la missa en sufragi dels benefactors i devots de la Mare de Déu del Vilar.

A les 12 del migdia s’ha perpetuat l’acte central: l’ofici solemne que encapçala l’alcalde de Blanes. Enguany ha estat la primera ocasió en què ho ha fet Jordi Hernández, acompanyat per regidors i regidores del consistori blanenc. S’han assegut a un costat de l’altar, mentre que a l’altra banda ho han fet els membres de l’Obreria del Vilar. Com a novetat, també ha participat a l’ofici l’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, convidada per l’Obreria del Vilar. També han assistit representants dels cossos de seguretat i emergència que operen a Blanes: Policia Local, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra.

La missa ha comptat enguany amb quatre oficiants: Josep Perich, rector de les Parròquies Sagrada Família i Santa Teresa; Enric Roura, rector de la Parròquia Santa Maria, així com el rector de la Parròquia de Tordera, Santi Parejo. Després de l’ofici solemne, l’Aplec del Vilar ha continuat amb una breu audició de sardanes amb la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, i posteriorment a la tarda està previst que es resi el rosari i la novena.

Servei de Bus Gratuït i suport Policia Local de Blanes

Amb motiu de l’Aplec del Vilar, i amb l’objectiu de facilitar l’accés fins al santuari a tothom qui volgués anar-hi, l’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa un servei d’autocars amb viatges gratuïts d’anada i tornada. S’ha fet durant el matí i fins al migdia, quan s’ha fet coincidir amb l’acabament de les sardanes. Els viatges d’anada sortien de la Terminal d’Autobusos i amb feien parada en diversos indrets d’arreu del municipi, anàlogament a quan s’ha fet la tornada.
També hi ha hagut el servei que no ha faltat mai durant tots aquests anys: el suport de la Policia Local de Blanes, que s’ha encarregat de regular l’accés de vehicles i altres tasques, així com dels quatre agents cívics de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes. L’Aplec del Vilar estava previst que finalitzés aquesta tarda a quarts de sis, amb el Rosari i la Novena a la Mare de Déu, la salve i el comiat.

Data de realització: 04/02/2024 | Data de la darrera actualització: 04/02/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300