Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha acollit una taula informativa sobre el càncer de còlon amb motiu del dia mundial contra aquesta malaltia


Camí de tornada


Menú principalLOGOBlanes ha acollit una taula informativa sobre el càncer de còlon amb motiu del dia mundial contra aquesta malaltia

Va estar instal·lada dissabte passat a la Plaça d’Espanya, organitzat per l’Associació Contra el Càncer de Blanes

L’Associació Contra el Càncer de Blanes va organitzar dissabte passat una Taula Informativa sobre la prevenció del Càncer de Còlon, coincidint amb el cap de setmana en què es celebrava el Dia Mundial de lluita contra aquesta malaltia que s’escau, més concretament, el 31 de març. Diverses voluntàries de l’entitat van tenir cura de la taula que es va instal·lar dissabte al matí a la Plaça d’Espanya.
Tanmateix, durant aquests darrers dies també s’han instal·lat sengles taules informatives a Lloret de Mar (el mateix dissabte 30 de març, igual que a Blanes) i a Sant Hilari Sacalm (el dimecres 27 de març). Des de l’Associació Contra el Càncer de Girona s’ha recordat que el càncer de còlon és el segon càncer amb més incidència en homes, també en dones.Ara bé, si es consideren de manera conjunta tots els casos als dos sexes, el càncer de còlon passa a ser el primer. Segons dades de l’Observatori del Càncer, l’any 2023 es van diagnosticar a Girona 363 nous casos de càncer de còlon. Cada any es diagnostiquen a l’estat espanyol prop de 15.000 nous casos d’aquest tipus de càncer, segons dades de la Secretaria de la Salut.Cada 31 de març es commemora el Dia Mundial Contra el Càncer de Còlon, amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar la població sobre les conseqüències d’aquesta malaltia. Tanmateix, aquesta efemèride impulsa accions preventives a la població i dona a conèixer la importància d’un diagnòstic oportú.Un important mitjà de lluita és la prevenció. Per això, amb l’objectiu d’augmentar la participació als programes de cribatge de càncer colorectal, l’Associació Contra el Càncer de Girona he engegat la campanya ‘Juga el teu paper en la detecció del càncer de còlon’. En aquest sentit, entre el material que hi havia a la taula informativa instal·lada dissabte passat a la Plaça d’Espanya, s’hi comptava amb els recipients que serveixen per fer la prova de detecció de sang a la femta.Data de realització: 04/03/2024 | Data de la darrera actualització: 04/03/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300