Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La XXXII Ruta de les Ermites de Blanes torna a superar el rècord d’assistents amb 500 participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/15/2024 07:06:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa XXXII Ruta de les Ermites de Blanes torna a superar el rècord d’assistents amb 500 participants

La prova de caràcter eminentment popular del Centre Excursionista de Blanes es va fer ahir per tot el municipi, amb dos recorreguts: el més llarg de 18 km i el més curt de 9 km

Ahir va tenir lloc una de les proves atlètiques més longeves que es fan a Blanes –amb permís de la Cursa Mar i Murtra, que ja porta 35 edicions, i la Caminada de la Nit de Sant Bonós, que enguany arribarà a les 39a edició- i, l’any passat va experimentar una revifalla molt a tenir en compte. Estem parlant de la que enguany ha estat XXXII Ruta de les Ermites, que transcorre pràcticament per tota l’extensió del municipi.Moments previs a l'inici de les dues sortides de la XXXII Ruta de les Ermites
I és que, tal com el seu mateix nom ja anuncia, es tracta d’una prova que proposa als i les participants sumar salut, esport i coneixement cultural del patrimoni blanenc. Més concretament, les ermites que hi ha distribuïdes arreu de la geografia de la població. Algunes properes, i d’altres més llunyanes com pot ser la del Santuari del Vilar, als afores de Blanes.

Sigui com sigui, la prova va transcorre ahir amb sortida i arribada des del cèntric i concorregut Passeig de Mar, on ahir s’hi van aplegar els i les participants, propiciant el bullici habitual d’una jornada dominical en què toca fer esport. Gent de totes les edats amb abillament esportiu o pràctic, si més no, que es van aplegar per esperar la sortida de la respectiva modalitat en què s’havien inscrit.La Rua de les Ermites planteja a qui la vulgui fer que esculli entre dues distàncies, en funció de les seves aptituds i condicions físiques, ja que es tracta d’un esdeveniment que el què proposa és fer una caminada popular: una de més llarga i un altra de més curta. A les 9 del matí es va fer la sortida de tothom qui havien triat la ruta més llarga, la de 18 km, i mitja hora més tard, a 2/4 de 10, va ser el moment d’iniciar la segona modalitat, de 9 km de recorregut.
Un dels equips de voluntaris i voluntàries es va ocupar ahir de la
intendència: els preparatius per l'àpat que esperava als participants en arribar
L’organitza el Centre Excursionista de Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes i la FEEC, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. També compta amb la col·laboració de diverses botigues i empreses del municipi. Tot això, a banda de les mans de voluntàries i voluntàries se sumen a la logística i coordinació de tot plegat.

Torna a superar-se el rècord, amb 502 participants, 50 més que al 2023

Aquest 2024 s’ha mantingut i superat l’expectació que va aixecar l’anterior edició, quan es va doblar el nombre d’assistents. D’aquesta manera, ahir van participar un total de 502 persones –sumant els i les persones inscrites a la cursa de recorregut llarg i a la de distància curta-, 52 més que al 2023. L’activitat al Passeig de Mar es va encetar ben d’hora perquè a partir de les 8 del matí comencessin a apuntar-se presencialment tots i totes les qui no havien pogut fer-ho prèviament online, ja que la inscripció es va tancar a principis de la setmana passada.
Imatge de dalt: sortida recorregut curt
Imatge de baix: sortida recorregut llarg
Independentment de quina fos la ruta que finalment es va escollir, tots i totes les participants van comptar amb avituallaments, diversos obsequis de l’entitat i un més que especial al·licient final. Es tractava d’un esmorzar popular a base d’hamburgueses de carn a la brasa –inclosa la opció vegana- acompanyades de cervesa i aigua. Conforme anaven arribant les corredores i corredors, van anar recuperant forces al mateix punt del Passeig de Mar des d’on s’havia fet la sortida.
D'esquerra a dreta: Germán Bartolomé, Mònica Rabassa, Jordi Hernández i Xavi Pascual
Abans de fer la sortida de les dues modalitats de la XXXI Ruta de les Ermites, es va aprofitar per fer una fotografia de família sota l’arc de sortida de la marxa, amb la participació del president i vicepresident del Centre Excursionista de Blanes, Xavier Pascual i Germán Bartolomé, respectivament; l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández; i la regidora d’Esports, Mònica Rabassa. Després de donar els dos trets de sortida en les dues modalitats, tots i totes les participants van poder disposar de cinc hores com a màxim per fer el recorregut.Data de realització: 04/15/2024 | Data de la darrera actualització: 04/15/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300