Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un exèrcit de zombies desfila pels carrers de Blanes amb motiu del Festival Internacional de Cinema


Camí de tornada


Menú principalCARTELLUn exèrcit de zombies desfila pels carrers de Blanes amb motiu del Festival Internacional de Cinema

35 estudiants de l’Institut Ramon Turró de Malgrat van maquillar al públic, i la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle els va dur en cercavila fins a una sessió de cine de terror

Una de les activitats paral·leles del I Blanes Costa Brava International Film Festival que s’esperava amb més expectació va ser la que va tenir lloc la tarda-vespre d’aquest passat diumenge. Es tractava de la Zombie Walk, que va amenitzar els carrers del nucli històric de la ciutat durant una bona estona, més concretament des de quarts de 7 de la tarda i fins les vuit del vespre.Maquillatge amb els i les alumnes de l'Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar
L’activitat, però, va començar molt abans. Un grup de 35 estudiants del grau mig d’Estètica i Bellesa de l’Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar, acompanyats de professors i professores, van ser els artífexs que van fer possible l’experiència. A quarts de cinc de la tarda es van muntar diverses taules a la Plaça dels Dies Feiners, al bell mig del centre de la ciutat, armats amb diversos estris de maquillatge i perruqueria.Durant una bona estona van estar caracteritzant tothom que va voler participar en l’activitat, transformant en veritables zombies gent de totes les edats, però principalment públic infantil i joves. Habitualment aquest tipus de maquillatge sol ser més elaborat, ja que als i les alumnes se les capacita per poder fer elaboracions professionals.Ara bé, ahir no es tractava d’això, sinó que el què es volia fer era aconseguir formar un veritable exèrcit de zombies raonablement realistes, per passar una estona entretinguda i divertida. I el cert és que els resultats van ser molt efectius, tant com perquè arribés a fer una mica de basarda mirar-se de prop la transformació d’una persona fins a esdevenir zombie.

Cercavila amb la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle

Quan tothom va estar a punt, va començar la veritable diversió, amb la ‘Zombie Walk’ pròpiament dita. Pels volts de quarts de set, es va encetar una original i terrorífica cercavila que va transcórrer principalment pels carrers del nucli antic, el centre històric de la ciutat. Per amenitzar la cercavila es va comptar amb els músics de la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, que van conduir la ‘Zombie Walk’ atacant diversos temes musicals.Durant la cercavila la reacció més habitual va ser de sorpresa i alegria, i fins i tot hi va haver que es va animar a afegir-se a la corrua tot i no estar precisament caracteritzat. Però això no importava, del què es tractava era de passar una bona estona entretinguda, un objectiu aconseguit des del minut zero, quan començava el procés de maquillatge, fins a la part final.Un cop feta la volta per Blanes, la banda va enfilar el Carrer Ample per conduir la corrua de zombies fins al Teatre de Blanes, la seu del I Blanes Costa Brava International Film Festival. Allí s’hi va oferir una de les sessions de cinema de terror amb pel·lícules d’aquest gènere inscrites al certamen. Com a premi, tothom qui anava caracteritzat de zombie va tenir la possibilitat d’accedir-hi gratuïtament.Data de realització: 05/13/2024 | Data de la darrera actualització: 05/13/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300