Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Andreu Buenafuente inaugura a Blanes ‘Naturalment’, una colorista exposició pictòrica d’inspiració mironiana


Camí de tornada


Menú principalAndreu_BuenaFuenteAndreu Buenafuente inaugura a Blanes ‘Naturalment’, una colorista exposició pictòrica d’inspiració mironiana

S’allotja a Casa Saladrigas, on comparteix espai amb una mostra de Javier Mariscal, i forma part del I Blanes Costa Brava International Film Festival

Una altra de les activitats paral·leles inclosa al I Blanes Costa Brava International Film Festival és una doble exposició que té molt a veure amb el món de la imatge. S’allotja a Casa Saladrigas i, pel fet que l’edifici és una seu electoral, no s’ha pogut inaugurar fins aquesta setmana, tot just l’endemà que s’han celebrat els comicis al Parlament de Catalunya.A la primera planta hi ha una exposició de l’artista i dissenyador Javier Mariscal, mentre que a la segona hi ha la d’una persona que, a priori, ningú no diria d’entrada que és cap artista. Els quadres que composen la mostra ‘Naturalment’ són obra de l’Andreu Buenafuente: periodista, comunicador i humorista, que ha vingut a Blanes per ensenyar una faceta d’ell molt desconeguda pel públic en general: la pintura.

Andreu Buenafuente inaugura a Blanes ‘Naturalment’

La inauguració la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat del protagonista de la vetllada, l’Andreu Buenafunte. També van assistir el regidor de Cultura, Jordi Calvet; altres regidors i membres de l’organització del I Blanes Costa Brava International Film Festival. Això és perquè la mostra pictòrica forma part de les activitats paral·leles que s’estan celebrant en motiu de l’esdeveniment cinematogràfic i cultural.
Abans de res, la comitiva va fer un recorregut a l’exposició, i finalment es va fer un breu torn de parlaments protagonitzat per Andreu Buenafuente, qui va explicar l’origen d’aquesta secreta afició que darrerament ha començat a exterioritzar. Qui també els va acompanyar és Mercè Puy, comissària de l’exposició que es presenta sota el nom ‘Naturalment’.
Puy va desvetllar que ja fa més de tres dècades va sorgir aquesta passió per la pintura: “Des que conec a l’Andreu, sempre l’he vist amb un llapis a la mà com si es tractés d’una extensió de la seva extremitat: ja pot estar en una reunió d’un programa, en plena gravació de ràdio o xerrant de la vida, que la necessitat d’expressar i plasmar gràficament l’instant s’ha convertit amb els anys en una incontinència creativa de forma natural”.El títol de l’exposició respon a què l’autor sempre ha trobat la seva font d’inspiració i la seva musa durant tota la seva carrera. En els últims dos anys ha fet cinc exposicions, i sempre hi apareixen peces que traslladen a paratges naturals com Menorca, les Illes Mauricio o el mar. En la sisena mostra pictòrica que s’acull a Blanes durant aquests dies hi plasma el seu estat vital creant diferents mons: de vegades els punts suspensius es transformen en circuits de telecomunicacions, i d’altres més concrets en vegetacions, animals i monstres.
L’exposició acull dos àmbits ben diferenciats a les dues sales on s’allotja: en una s’hi veu una marcada influència per Miró, amb colors estridents, vius, un crit vital que sembla formar les notes d’una partitura. A l’altra sala, la més ampla de la segona planta que dóna al mar, la natura continua estant ben present, però amb uns tons més obscurs, que responen a l’època en què van ser creats, tal com va explicar Andreu Buenafuente durant la inauguració.
Quan se li pregunta com pot ser que pugui dedicar temps a pintar, quan l’actual pressió dels mitjans i les xarxes socials esclavitza la feina d’un comunicador, algú que es dedica a la comunicació, l’Andreu somriu i llença una frase lapidària: “quan es tracta de fer alguna cosa que t’agrada i et motiva, sempre trobes temps”. L’exposició es podrà veure a Casa Saladrigas, compartint espai amb la de Javier Mariscal, fins al 31 de maig. Ha allargat el temps d’estada que inicialment havia d’acabar diumenge vinent, després que no s’ha pogut obrir al públic fins aquesta setmana.Data de realització: 05/14/2024 | Data de la darrera actualització: 05/14/2024


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300