Bona afluència de públic a la I Jornada Gastronòmica d’Els Pins a Blanes
S'ha celebrat coincidint amb la Festivitat de Tots Sants i, a banda dels tastets culinaris, ha inclòs tallers culinaris ‘Petit Xef’, canguratge gratuït i parades d’artesania de proximitat
Aquest cap de setmana Blanes ha acollit una nova experiència que ha comptat amb una bona afluència de públic durant la seva celebració. Es tractava de la I Fira Gastronòmica d’Els Pins, que es va celebrar dissabte, coincidint amb la Festivitat de Tots Sants, allotjada més concretament a la popular Plaça de la Mare de Déu del Vilar.
Jornada Gastronòmica d'Els Pins, dissabte passat L’organització de l’esdeveniment s’ha treballat de manera conjunta entre el Departament de Promoció de la Ciutat i l’Associació Gastronòmica Plaça Nostra Senyora del Vilar, qui durant aquests anys ja ha estat impulsant altres experiències en aquest mateix sentit. L’objectiu principal de la fira ha estat posar en valor el comerç i la restauració de la zona, fomentar la participació dels establiments locals i la dinamització econòmica del barri.
D’altra banda, una altra fita ha estat promoure la gastronomia local, potenciar la identitat comercial de la zona d’Els Pins, així com generar un espai de trobada entre els veïns i veïnes, visitants i professionals del sector. En aquest mateix sentit, també s’ha volgut contribuir al reforç del teixit comercial i la cohesió social.
Entre els assistents a la primera edició de la Jornada Gastronòmica d’Els Pins s’hi comptaven l’alcalde, Jordi Hernández, i el primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Joan Felip. Tots dos van passejar-se per les parades per copsar de prop la primera edició d’una experiència que s’espera poder seguir repetint.
Tallers Culinaris Infantils, Canguratge i Parades d’Artesania
A banda de la mostra gastronòmica i el maridatge, el nucli central de l’activitat, la jornada també ha inclòs d’altres al·licients. Un dels més concorreguts han estat els Tallers Petit Xef que es van realitzar a primera hora de la tarda, amb dos grups d’infants que van aprendre nocions bàsiques de cuina i van poder gaudir d’una sessió farcida de creativitat, gustos i diversió.
La Jornada Gastronòmica es va encetar amb dues sessions del Taller Culinari
'Petit Xef' on els nois i noies van aprendre a preparar una pizza amb productes Km0 L’activitat va comptar amb la participació de nens i nenes d’entre 4 i 12 anys, i va consistir en l’elaboració de diverses propostes culinàries que posaven en valor els productes de proximitat necessaris per elaborar cada recepta que se’ls va proposar aprendre. Alhora, un altre objectiu complementari del Taller Culinari ‘Petit Xef’ també ha estat promoure el consum responsable, l’alimentació saludable i els hàbits alimentaris adequats.
Després dels Tallers de Cuina 'Petit Xef', la canalla va continuar
estant entretinguda amb el Canguratge Una altra activitat adreçada a la mainada ha estat el Canguratge Infantil Gratuït amb jocs infantils per atendre als nens i nenes mentre els seus familiars podien gaudir de la Jornada Gastronòmica. A l’àrea del canguratge hi havia diverses activitats i jocs tradicionals de fusta dinamitzats per tres monitors, comptant també amb una persona pel control d’accessos.
La I Jornada Gastronòmica d’Els Pins, pel que fa als tastos d’aliments, ha comptat aquesta vegada amb la participació de Frankfurt La Plazza, Braseria La Chacra, Bar La Costa, Cal Mut, Cava Laviret i Licor Traguinyol. D’altra banda, també hi ha hagut parades amb diversos productes a càrrec d’Artesania Isabella, Nhownatura, i Cadenetes Artesanes.