Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Estratègies d'èxit en educació a Aula Blanes.


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/23/2011
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Estratègies d'èxit en educació a Aula Blanes.

La conferència sobre educació i estratègies d'èxit a Europa que la Dra. Lídia Puigvert (UB) va donar el dimarts 21 de juny dins el primer cicle Aula Blanes, va tenir com a eix principal el projecte Includ-ed.

La sociòloga i investigadora del CREA va oferir als assistents les conclusions d'aquest projecte que ha coordinat la UB i que ha comptat amb 15 universitats i centres de recerca de 14 països europeus. Includ-ed és un projecte de recerca inclòs dins el VI Programa Marc de recerca de la Comunitat Europea, que dedica els esforços a trobar evidències científiques de quines són les estratègies educatives que contribueixen actualment a superar desigualtats i generar cohesió social i quines provoquen exclusió, sobretot en grups vulnerables i marginats.

Puigvert va donar les claus, no només de l'anàlisi de la realitat educativa sinó també de les vies que permeten resoldre problemes de fracàs escolar. Partint de l'estudi de la realitat de diversos països i usant una metodologia comunicativa crítica han conclòs que dues idees claus de les actuacions que generen eficiència i equitat en l'educació són:

- No generar segregació a l'aula (no separar l'alumnat ni per nivell ni per adaptació curricular..)

- Mantenir i aprofitar la diversitat (grups heterogenis, incorporar voluntaris o altres adults a l'aula, aprofitar la diversitat cultural, aprofitar els diferents ritmes d'aprenentatge)

La ponent va donar exemples concrets de com organitzar les aules i les escoles procurant aquesta gestió de l'educació, va parlar de mantenir les expectatives altes dels nivells a assolir, de grups interactius amb participació de voluntaris, d'ampliar el temps d'aprenentatge, d'ACIs inclusius, de les tertúlies literàries dialògiques i de moltes de les dades que han recollit amb la recerca i que assenyalen el camí cap a l'èxit.

Una conferència que va tancar el primer cicle d'Aula blanes, un projecte que ha aconseguit els objectius d'assistència i nivell de divulgació que s'havia proposat al principi i que reobrirà el curs vinent amb algunes novetats però amb la mateixa intenció: divulgar coneixement i acostar el saber al ciutadà.Data de realització: 06/23/2011 | Data de la darrera actualització: 06/30/2011

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300