Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes treballa al costat dels serveis de salut per ajudar a controlar el brot de COVID que afecta 14 persones


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/28/2020 10:00:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes treballa al costat dels serveis de salut per ajudar a controlar el brot de COVID que afecta 14 persones

CAT-Salut Girona ha informat que s’està investigant i tractant els casos dels treballadors de l’empresa Nora, que ja ha implementat mesures de contenció i ha garantit el servei de neteja i recollida d’escombraries

El vespre d’aquest passat dimarts el Departament de Salut de la Generalitat a Girona va informar que l’Agència de Salut Pública i els Serveis Assistencials de Blanes estan investigant i contenint un brot de SARS-COV-2 en aquest municipi. El brot ha afectat 12 treballadors d’una empresa a Blanes i dos familiars d’aquests. Es tracta d'operaris de l’empresa Nora, que s’encarrega del servei de neteja i recollida d’escombraries.


CAP-2, l'Ambulatori de La Plantera
L’empresa ja ha implementat mesures de contenció i col·labora amb els serveis assistencials per contribuir a què no es propagui a més persones, havent aïllat l’entorn dels treballadors afectats. Les persones contagiades presenten símptomes lleus, o bé no en tenen cap, i evolucionen favorablement. Estan fent el confinament als seus domicilis per contribuir a evitar la propagació del virus.

Treball conjunt per evitar la propagació

El brot es va detectar a finals de la setmana passada. Es van realitzar proves de PCR per determinar la presència de SARS-CoV-2 a un total de 30 treballadors que tenien més contacte, 12 dels quals van resultar positius. Està previst que es facin més proves de PCR entre altres treballadors a mode de cribratge, per assegurar-se de la contenció en la propagació.


Els centres de salut de la zona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona estan fent un seguiment als casos i als seus contactes per evitar la propagació del Coronavirus, que de moment, està controlat. Amb tot, des del Departament de Salut a Girona s’ha volgut traslladar a la ciutadania un missatge de tranquil·litat, però també de prudència, de no abaixar la guàrdia. I, sobretot, seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries: mantenir les distàncies de seguretat, portar mascaretes i fer una bona higiene de mans.

L’Ajuntament de Blanes treballa al costat dels serveis de salut

Des de l’Ajuntament de Blanes es confia en la professionalitat i efectivitat dels serveis de salut que s’estan fent càrrec del l’atenció, investigació i contenció del brot. El consistori blanenc s’ha posat a disposició tant del Departament de Salut de la Generalitat a Girona, com de la direcció de Nora –empresa mixta participada pel Consell Comarcal de la Selva i el propi ajuntament- per donar-los suport en tot el què sigui necessari.


Una de les qüestions en què s’ha tingut especial cura és que el servei de neteja i recollida d’escombraries no es vegi afectat, i en aquest sentit s’ha reforçat amb la incorporació d’operaris d’altres centres de treball de la mateixa empresa. Això garantirà que, especialment ara que s’està encara més emetent a l’aspecte sanitari de contenció de la pandèmia, el municipi de Blanes tingui garantit aquest servei essencial, que funciona amb total normalitat contribuint a la necessària salubritat a la via pública, domicilis i establiments.
Data de realització: 07/28/2020 | Data de la darrera actualització: 07/29/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300