Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Escola bressol La Plantera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/06/2004
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escola bressol La Plantera


El proper dia 9 de maig a les 12.30 hores s’inaugurarà el nou Centre de primer Cicle d’Educació Infantil a la Plantera. La nova construcció s’ubica a un espai adossat al CEIP Napoleó Soliva - on s’imparteix educació infantil de segon cicle i educació primària- amb l’objectiu de completar un complex escolar que aniria de 0 a 12 anys.

L’edifici és d’una sola planta, amb totes les dependències situades de cara al pati, separat totalment de l’escola Napoleó Soliva però per tal de potenciar la relació entre els dos centres existeixen zones de comunicació i accessos comuns amb l’objectiu de fer més permeable la relació.

La superfície construïda és de 670 m2 . La distribució dels espais interiors és de dues aules per a nens/es de 4 mesos a 1 any, dues aules per a nens/es d’1 a 2 anys i dues aules de 2 a 3 anys. Cada dues aules disposen d’una sala d’higiene i els més petits de 2 anys també disposen d’una sala de descans. Hi ha també una aula polivalent, cuina i menjador i espais destinats a l’administració i serveis.
La capacitat total és de 78 alumnes: 16 alumnes de 4 mesos a 1 any, 26 d’1 a 2 anys i 36 de 2 a 3 anys.

El mobiliari que s’ha triat per equipar l’escola és un material homologat, elaborat segons les directrius pedagògiques del Mètode Montessori en el que el nen/a , a través de la investigació, construeix el seu propi aprenentatge i on l’educador només fa de guia. La mobilitat dels elements és indispensable en aquesta metodologia , per tant el mobiliari és multifuncional, adaptable a les necessitats dels infants i a les diferents activitats que aquests realitzen. Tots tenen un objecte d’aprenentatge específic.

El projecte de l’escola bressol de la Plantera es va iniciar a l’anterior govern. El nou equip d’Educació a l’Ajuntament es va trobar obra feta i no regularitzada i amb pressupost insuficient. Una de les primeres accions va ser incrementar tant la partida pressupostària per a l’acabament de la llar d’infants, ja que la reserva prèvia era insuficient ( increment d’uns 50.000 €) com crear una nova partida per a l’adquisició del mobiliari, jocs infantils i material divers (80.000 €), prioritzant temes d’educació.

Amb la nova escola bressol funcionant, ja es comença a treballar des de l’Ajuntament amb una de nova, la qual té reserva de terrenys a la zona de Can Borrell. A llarg termini, i com a conseqüència de l’elevada demanda de places per al primer cicle d’educació infantil, s’haurà de construir una nova llar d’infants, possiblement a la zona del pla parcial Costa Brava o el pla parcial de Valldolig.
Data de realització: 05/06/2004 | Data de la darrera actualització: 05/06/2004

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300