Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La restauració de la Font Gòtica


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/03/2004
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La restauració de la Font Gòtica

    El projecte d’obra local de restauració de la Font Gòtica de Blanes està en exposició pública com a pas previ a l’execució dels treballs, seguint procediment del Reglament d'obres, activitats i serveis de Catalunya.

    El projecte de conservació i neteja de la Font Gòtica es va iniciar l’any 2003. la Comissió Territorial de Girona del Consell del Patrimoni Cultural va requerir a l'Ajuntament un estudi profund i concret sobre l'estat de conservació de la Font, així com de l'estat de degradació de la pedra. Aquest estudi incloïa una anàlisi física-química de la pedra, la realització de proves de conservació i restauració sobre la pedra i definició dels processos a seguir i amb quins productes es realitzarien, entre altres. L'estudi i projecte de rehabilitació per donar compliment als requeriments de la Comissió de Patrimoni, va ser encarregat a Janus SL.

    El passat desembre l’Ajuntament i la Comissió del Patrimoni van acordar informar favorablement el projecte d'intervenció sobre la Font Gòtica, presentat per Janus,S.L El cost del projecte de rehabilitació de la Font Gòtica ascendeix a 154.048 euros. En el pressupost municipal de 2004 hi ha consignada la quantitat de 100.000 euros, 33.000 euros amb càrrec a préstec bancari, 18.000 euros de romanents de la Diputació corresponents a l'exercici 2003 i la resta a subvencions d'altres administracions.

    L’Ajuntament ha sol·licitat a la Diputació de Girona la subvenció corresponent a l'exercici 2004. Igualment s'ha sol·licitat aportació econòmica a la Generalitat de Catalunya amb càrrec a l'1% cultural i simultàniament han estat sol·licitades ajudes a empreses privades per tal d'esponsoritzar les tasques de rehabilitació de la Font Gòtica.

    En el cas de no formular-se reclamacions dins el termini d'informació pública, el projecte de rehabilitació de la Font Gòtica es considerarà aprovat amb caràcter definitiu publicant-se l'acord mitjançant resolució de l'Alcaldia-Presidència. L'execució de l'esmentat projecte quedaria supeditat a l'existència de finançament en ferm en el pressupost municipal.Data de realització: 06/03/2004 | Data de la darrera actualització:

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300