Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jardi Botànic. Recerca i divulgació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/05/2005
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jardí Botànic MariMurtraJardi Botànic. Recerca i divulgació

  Nova Etapa al Jardi Botànic Marimurtra


  L´objectiu és promoure la captació de recursos per a la conservació d’espècies, la recerca científica i la divulgació botànica.


  La Fundació privada Carl Faust, propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, ha establert les bases per a l’inici d’una nova etapa amb la designació d’un director general i la prèvia actualització dels seus estatuts. El propòsit del patronat de la Fundació, convençut de les possibilitats del Jardí i de l’atractiu de les finalitats fundacionals, és de promoure la captació de recursos a fi de destinar-los a un pla ambiciós en els camps del conservacionisme d’espècies, de la recerca científica i de la divulgació botànica, sense perdre tanmateix la funció lúdica i contemplativa pròpia del Marimurtra, un espai de bellesa espectacular que atrau cada any desenes de milers de visitants.

  La Fundació ha designat Jordi Masbernat director general amb la doble missió, d’una banda, de garantir la qualitat del Jardí i de les seves infraestructures, comptant per a això amb assessorament extern, i, de l’altra, de generar els recursos econòmics necessaris per a la realització dels objectius fundacionals amb la màxima empenta possible.

  Els nous estatuts, bo i mantenint l’essencial de la voluntat del fundador –consolidació de la col·lecció de plantes vives, prioritat de la recerca, participació internacional–, s’han orientat a assegurar una gestió dinàmica i l’obertura cap a la societat propiciant la col·laboració de la ciutadania amb els objectius de la Fundació. Es poden esmentar com exemples, en aquest sentit, la supressió de la condició vitalícia dels patrons o la incorporació d’un patró, com a mínim, de les comarques gironines. No és menys significatiu l’afegitó a les finalitats fundacionals de la divulgació del coneixement del món vegetal i de la seva importància en el conjunt de la biosfera.

  El Marimurtra, un –amb el de Barcelona– dels dos únics jardins botànics de Catalunya i l’únic de creació i gestió privades, té davant seu una missió important a complir en la qual, en un país on la cultura de la natura és una assignatura pendent, no aconseguirà, però, les fites desitjables sense la decidida vinculació de persones sensibilitzades per la natura i per la peremptòria necessitat de comprendre-la i de preservar-la.
Data de realització: 10/05/2005 | Data de la darrera actualització: 10/08/2005


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300