Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El mes de novembre arrenquen més activitats del Pla Educatiu d'Entorn de Blanes (PEEB).


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/30/2008
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El mes de novembre arrenquen més activitats del Pla Educatiu d'Entorn de Blanes (PEEB).
Al llarg de tot el mes de novembre, el PEEB no s’atura i es comencen més actuacions planificades al llarg de tot aquest curs 2008/2009.
Com bé recordarem, el PEEB té programades unes 50 actuacions durant aquest curs, on es treballaran, entre d’altres coses, els objectius principals, que són la cohesió social, el foment de la llengua catalana i l’èxit escolar de l’alumnat de Blanes.

Les activitats són:

  TEATRE: COMENCEM A ACTUAR: En el Casal Cívic de Can Borell, els dilluns i dimecres a la tarda, alumnes d’entre 8 i 12 any es començaran a introduïr en el món del teatre. Les places per aquesta activitat són limitades.
  MUSICO-TERÀPIA: Aquesta activitat està destinada als alumnes del Ventijol que vulguin aprendre diferents tècniques musicals i a la vegada l’instructor practicarà diferents tècniques que poden ajudar aquests alumnes. Assajaran cada dimecres, de 17’30 a 18’30h.
  ART-TERÀPIA: Aquesta activitat va començar la segona quinzena d’octubre i està destinada als alumnes del Ventijol que vulguin aprendre diferents tècniques de l’art (pintura,..) i a la vegada l’instructor practicarà diferents tècniques que poden ajudar aquests alumnes. La classe és cada dimecres de 17’30 a 19’00h.
  FER SONAR UN INSTRUMENT: Aquest taller de música va adreçat a aquells alumnes de cicle inicial i mitjà d’educació primària, i la finalitat és apropar i aprofundir en els ensenyaments musicals i en l’aprenentatge de l’instrument que es farà per mimetisme.
   Les classes són de 45 minuts setmanals, dins la franja horària de 13.00 a 15.00 hores.
   Cada alumne adquireix un instrument de vent, del qual se n’haurà de fer responsable.
   Aquest taller es realitza a les següents escoles:
   CEIP Pinya de Rosa: 1 taller (6 alumnes per sessió)
   CEIP Napoleó Soliva: 3 tallers (6 alumnes per sessió)
   CEIP Carles Faust: 2 tallers (6 alumnes per sessió)
   CEIPS Sa Forcanera: 2 tallers (6 alumnes per sessió)
   Amb aquesta activitat fem arribar a nens amb dificultats per accedir a aquest tipus d’ensenyament, la possibilitat d’iniciar uns estudis musicals. A la vegada, aprofitaran els efectes positius que la música té en els aprenentatges escolars, sobretot en aquells nens amb dificultats de motivació, de comportament..., i afavorirem la relació interpersonal i la cohesió entre els infants.

  ESPAI NADÓ: Es realitzarà a l’escola bressol Can Borell. Hi ha unes dotze places ofertades per a tot el curs i estan adreçades a famílies amb nens d’edats compreses de 0 a 12 mesos. En aquest espai es pretén orientar els pares en les preocupacions que pot ocasionar un nadó en una família principiant.

  PREVENCIÓ DE DROGUES: En les aules de 3r. de secundària dels IES i de les escoles concertades es fan tota una sèrie de xerrades-taules rodones amb els alumnes per tal de tractar un tema tan important com és aquest.
   Al curs hi assisteixen diferents membres del cos de policia, professionals sanitaris,...
   Al llarg del curs es fan tallers per als mestres i per als pares.
  TALLERS D’ESTUDI ASSISTIT: Aquests tallers es realitzaran en tots els centres del municipi, i en ells diferents monitors formats anteriorment pel PEEB assisteixen diferents alumnes que necessitin reforç per tal de seguir de forma continuada el currículum escolar. Els tallers acabaran al juny.

  CURSOS DE CATALÀ: A partir d’aquest mes s’iniciaran dos cursets de català de 45 hores cadascun a les escoles Mn. Joan Batlle i Carles Faust i anirà destinat als pares i familiars dels alumnes.
   D’aquesta manera potenciem la llengua i la cohesió social de cara als pares, ja que els fills ja practiquen la llengua a l’escola.
  PROJECTE BLANES: És un tasteig de professions dirigit als alumnes de 3r.-4t. d’ESO (15-16 anys) amb dificultats acadèmiques i que s’han d’inserir al mercat laboral en un període de temps curt.
Data de realització: 10/30/2008 | Data de la darrera actualització: 10/30/2008

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300