Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fa acte de lliurament de fons del 0,7% als projectes de cooperació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/04/2011
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes fa acte de lliurament de fons del 0,7% als projectes de cooperació

L’Ajuntament de Blanes fa acte de lliurament de fons del 0,7% als projectes de cooperació.

El passat dijous 3 de febrer es va dur a terme l’acte de lliurament de fons dels projectes de cooperació per l’atorgament d’ajuts per a l’exercici 2010.
Aquest acte està organitzat des de l’Àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament, conjuntament amb la Comissió de Cooperació i Solidaritat. Aquesta Comissió és un òrgan format per les diferents ONG i entitats que treballen en el camp de la solidaritat, la cooperació i la cohesió a Blanes, i a través del qual canalitzen la seva participació unitària en el marc institucional municipal. La comissió té un caràcter consultiu, d’assessorament i de proposta i dinamització d’objectius d’actuació municipal i social en matèria de solidaritat, cooperació i cohesió social.

L’acte va consistir en el lliurament de talons a les ONG i entitats a les quals s’ha atorgat l’ajut. Els projectes en els quals s’ha col·laborat han estat: la construcció d’una aula per Kinder (Honduras), gestionat per l’entitat IAFA (Associació Iberoamericana Filipina); la creació d’un pou, un tanc i un sistema de rec a Jirong (Gàmbia), gestionat per l’Associació Save de Gambian Orphans; el projecte de creació d’una cooperativa popular agrícola i ramadera a Kuwonku (Gàmbia), gestionat per l’Associació per al desenvolupament de Kuwonku de Blanes; el projecte d’alfabetització per a Sant Pau de Dapaong (Togo), gestionat per Càritas Diocesana de Dapaong, a Togo; el projecte de seguiment de la Escuela Campesina Manel Bonfill, gestionat per l’entitat Soarpal (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina); la col·laboració en l’Agenda Llatinoamericana, gestionat per la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana; el projecte d’optimització de recursos hídrics a Anantanpur (India), gestionat per la Fundació Vicenç Ferrer; i finalment el projecte de prevenció de la violència juvenil a través de l’Art a Quezaltepeque (El Salvador), gestionat per el Fons Català de Cooperació.

Aquestes ajudes s’han atorgat seguint una sèrie de criteris marcats: els projectes subvencionables han d’estar recolzats per una entitat membre de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social; han d’estar estructurats, s’han de poder justificar, han de tenir una durada determinada i han d’estar gestionats a través d’una ONG amb capacitat.

Cada any es crea a nivell voluntari una subcomissió dins de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, i els seus membres decideixen a partir d’aquests criteris a quins projectes es destinaran els diners del 0.7%. Un cop valorats es presenta la proposta a la Comissió, i aquesta és la que ho acaba aprovant.

En l’acte es va comptar amb la presència del Quartet de Clarinets “3 +1” de l’escola de Música Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes, que va amenitzar la vetllada, així com també amb representants de diferents entitats membres de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social que van donar lectura d’un recital poètic.

L’acte es va tancar amb els parlaments del Sr. Jordi Folgado, representant de la Fundació Vicenç Ferrer, i de l’alcalde de Blanes, el Sr. Josep Trias.


Data de realització: 02/04/2011 | Data de la darrera actualització: 02/04/2011

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300