Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca de Blanes és la primera que ofereix ordinadors accessibles a les persones cegues


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/17/2010
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaLa Biblioteca de Blanes és la primera que ofereix ordinadors accessibles a les persones cegues

L’alcalde de Blanes, el diputat de Cultura i la cap del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona han assistit a la presentació que s’ha fet aquest migdia.

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i l’ONCE han col·laborat amb l’Ajuntament de Blanes per aconseguir que els usuaris amb discapacitat visual total o parcial de la Biblioteca Comarcal de Blanes puguin accedir als ordinadors del centre.

Així, s’hi han instal·lat dues aplicacions de programari que permeten a les persones cegues totals o amb una resta visual molt petita poder navegar per Internet i treballar amb eines d’ofimàtica.

Els programes incorporats

Un dels programes que s’ha instal·lat als ordinadors és el MAGIC: un ampliador de pantalla amb suport puntual de veu sintètica. Amb aquest programa, un usuari amb discapacitat visual parcial pot ampliar la lletra de la pantalla a voluntat, canviar el contrast i els colors, fer zoom sobre una zona concreta de text o d’imatges, etc. Tot això sense afectar en absolut les aplicacions habituals de l’ordinador.

L’altre programa és el conegut JAWS: el revisor de pantalla més utilitzat per les persones cegues totals o amb una resta visual molt petita. El programa verbalitza en veu sintètica tot allò que va apareixent a la pantalla i permet controlar l’ordinador a base de comandaments de teclat.

En la presentació de l’acte l’alcalde de Blanes, Josep Trias, ha manifestat sentir-se satisfet “perquè dona cobertura a un important col·lectiu (Unes 150 persones estan afiliades a l’ONCE de Blanes amb problemes de visió), i reforça la Biblioteca Comarcal com un espai de servei obert, útil, agradable i que sobretot serveix per garantir la igualtat d’accés a la informació per a tothom”.

Des del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i des de l’Ajuntament de Blanes es vol avançar en la supressió de les anomenades barreres de comunicació - més desconegudes que les barreres arquitectòniques però que comporten més dificultats per a les persones amb problemes de visió - per garantir l'accés igualitari a la cultura i a la informació.
Data de realització: 06/18/2010 | Data de la darrera actualització: 06/18/2010


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300